35.2 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Chinezii rup piața auto cu o mașină electrică foarte ieftină și luxoasă

Alte Știri

Chinezii rup piața auto cu o mașină electrică foarte ieftină și luxoasă. Producătoul auto chinez Nio va lansa pe piaţa europeană un model electric care să coste mai puţin de 30.000 de euro. Cel puțin asta a transmis preşedintele companiei chineze pentru revista Der Spiegel, notează Reuters.

„Da, în termeni de preţ, asta înseamnă şi că vom ataca Volkswagen mai puternic ca până acum”, a specificat William Li, care este şi fondatorul Nio, fără a oferi alte detalii.

Chinezii rup piața auto cu o mașină electrică foarte ieftină și luxoasă

Nio lansează sedanul electric care va bate Tesla. Autonomia lui ET7 este de 1.000 de km

De asemenea, mai multe surse au susținut pentru Reuters în februarie că Nio intenționează să construiască o fabrică. Asta pentru produce mașini electrice cu preţuri mici sub o nouă marcă. Destinate a fi exporte spre Europa, încă de anul viitor.

William Li a specificat la salonul auto de la Shanghai, care a avut loc la începutul acestei luni, că producătorii chinezi de automobile electrice ar trebui să se pregătească pentru posibile măsuri protecţioniste din partea guvernelor străine. În contextul în care producătorii chinezi profită de costurile lor reduse pentru a-şi majora exporturile.

Mai mult, acesta a estimat atunci că Nio şi ceilalţi constructori chinezi de automobile electrice au un avanataj de până la 20% pe partea de costuri în raport cu rivalii precum Tesla. Graţie controlului exercitat de China asupra lanţului de aprovizionare cu materii prime necesare pentru vehiculele electrice.

Nio lansează sedanul electric care va bate Tesla. Autonomia lui ET7 este de 1.000 de km

„Cu o baterie de 70 kWh, ET7 are o autonomie NEDC de peste 500 km. Sau de peste 700 km cu o baterie de 100 kWh. Atunci când este cuplat cu noua baterie de 150 kWh, ET7 se mândrește cu o autonomie NEDC de peste 1.000 km”, arată cei de la NIO.

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie