11.9 C
Campulung Muscel
luni, 26 februarie, 2024

Cine sunt pensionarii norocoși care primesc tichete sociale de Crăciun

Alte Știri

Cine sunt pensionarii norocoși care primesc tichete sociale de Crăciun. Nou ajutor de la primărie pentru o parte din pensionarii nevoiaşi. Vârstnicii cu venituri reduse primesc 10 tichete sociale de Crăciun!

Vârstnici din Brașov, cu venituri reduse, pot beneficia de tichete valorice în valoare de 200 lei.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Direcția de Asistență Socială derulează Campania “Dar din suflet pentru seniori”, în cadrul căreia municipalitatea oferă vârstnicilor brașoveni tichete sociale în valoare de 200 de lei.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

De acest sprijin financiar beneficiază persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

  • au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
  • au venituri de până la 1700 lei/lună;
  • au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31 decembrie 2023 inclusiv;
  • nu au datorii față de bugetul local.

“Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere.

Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, scrie newsbv.ro.

Cine sunt pensionarii norocoși care primesc tichete sociale de Crăciun

Sprijinul financiar din cadrul programului “Dar din suflet pentru seniori” se acordă sub formă de tichete sociale în valoare de 200 lei (10 bonuri*20 lei bucata), care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Persoanele cu venituri reduse, inclusiv pensionarii cu pensii mici, primesc o sumă de 250 de lei o dată la două luni. Sumă transferată pe cardurile pe care le-au primit anterior de la Poșta Română.

Până în prezent, au fost acordate anul acesta cinci tranșe în februarie, aprilie, iunie, august și octombrie. Ultima tranșă de bani va fi virată în luna decembrie.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

În ceea ce privește data exactă a transferurilor, aceasta a fost în mod obișnuit pe 15 ale lunii respective. Cu o marjă de câteva zile înainte sau după, ceea ce înseamnă că românii vor avea suficiente zile la dispoziţie pentru a-şi face ultimele cumpărături pentru mesele festive de Crăciun 2023 şi de Revelion 2024.

Cine sunt beneficiarii

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. Plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022. Respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022. Respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022. Respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022. Respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Ultimele Știri

Ion Mînzînă: Încep lucrările de reabilitare la cea mai emblematică Gară din Argeș! Va atrage milioane de turiști

Ion Mînzînă: Încep lucrările de reabilitare la cea mai emblematică Gară din Argeș! Va atrage milioane de turiști. Noi vești...

Alte știri din aceeași categorie