25.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Constantin Polexe: ,,Pe baza mandatului meu, Orban face imagine partidului din opoziție, pentru că este un politician exotic”

Alte Știri

Recent prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban a afirmat că în urma publicării motivării Curţii Constituţionale pe decizia de respingere a OUG 55, consilierii locali şi judeţeni traseişti trebuie să-şi piardă imediat mandatul, iar în cazul primarilor, este opţiunea Parlamentului. Orban a mai fost întrebat care vor fi acţiunile PNL, în privinţa aleşilor locali care au schimbat partidul politic, în baza OUG 55, având în vedere motivarea dată publicităţii de Curtea Constituţională pentru declararea neconstituţionalităţii actului normativ.

”Din consultarea pe care am avut-o cu jurişti constituţionalişti şi cu specialişti în contenciosul administrativ sensul deciziei Curţii Constituţionale este foarte clar. În cazul consilierilor judeţeni şi locali care şi-au părăsit partidele pe listele cărora au candidat în alegerile locale, în baza ordonanţei, lucrurile sunt clare, trebuie să-şi piardă mandatul ca şi consecinţă a deciziei dată de CC. Drept urmare, Consiliile Locale şi Consiliile Judeţene trebuie să ia act de încetarea mandatelor tuturor acestor consilieri locali şi judeţeni”, a spus Orban. Cum la Argeș sunt câțiva traseiști politici în frunte chiar cu vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, declarațiile lui Ludovic Orban au stârnit o serie de reacții. Consilierul județean, Mihai Vasilescu care a plecat de la PNL ne-a declarat că nu ține cu dinții de mandat și că o declarație nu schimbă peste noapte o funcție a unui ales local. Vasilescu ne-a mai precizat că are răbdare până când lucrurile se vor clarifica pentru că și în fostul său partid, adică în PNL apele sunt destul de tulburi.

La rândul său, Constantin Polexe, vicepreședintele CJ Argeș ne-a declarat că Ludovic Orban este un politician exotic care dorește să facă imagine partidului său, aflat în opoziție, pentru a ajunge la guvernare, și singurul subiect de care s-a agățat este acesta cu traseismul politic, care cândva a fost legal. Constantin Polexe este convins că lucrurile se vor elucida pentru că există și căi de atac, cel mai probabil în campania electorală din anul 2016 și că are toate șansele să își ducă mandatul la final pentru că este în slujba argeșenilor și nu stă agățat de o funcție politică, dacă era așa, a avut destule motive să părăsească funcția de la CJ.

Pe baza afirmațiilor lui Ludovic Orban muscelenii care îl au ca reprezentant al zonei la Consiliul Județean Argeș, pe Constantin Polexe, au sărit în apărarea acestuia. Pe scurt muscelenii nu sunt de acord ca Polexe să plece de la Consiliul Județean Argeș, pentru că zona Muscel destul de afectată din punct de vedere economic trebuie să aibă reprezentant la vârful județului. Mai multe informații aflați din materialul video atașat.

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie