-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

COȘEȘTI. Trei clădiri de interes public vor fi reabilitate cu fonduri europene

Alte Știri

COȘEȘTI. Trei clădiri de interes public vor fi reabilitate cu fonduri europene. Prin Programul Național de Redresare și Reziliență, comuna Coșești va primi fonduri europene în valoare de peste 2,1 milioane de lei, pentru reabilitarea moderată a trei clădiri de interes public: primăria, grădinița și școala de la Jupânești.

„Reabilitarea moderată presupune anveloparea imobilelor și, eventual, dacă sumele alocate ne vor permite, schimbarea tâmplăriei exterioare (uși, ferestre) și a acoperișurilor. Iată că, după muncă, încep să apară și rezultatele. În spatele obținerii acestor finanțări, pe fonduri europene și/sau guvernamentale, se află un mare volum de muncă depus de către angajații Primăriei.

În cazul PNNR, noi mai avem întocmite proiecte, astfel că așteptăm deschiderea și a altor măsuri din cadrul acestui program, pentru a le depune spre finanțare. Mă refer aici la reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea rețelei de gaze, de canalizare.

Pentru canalizare, după cum știți, am obținut deja prin programul guvernamental „Anghel Saligny” o finanțare de 20 de milioane de lei pentru introducerea rețelei în satele Petrești, Coșești, Păcioiu și Leicești. Proiectul acoperă până la 50% din necesar, astfel că va trebui să găsim noi surse de finanțare pentru a avea acces la această utilitate și celelalte gospodării de pe raza comunei”, explică edilul șef din Coșești, Nicolae Pană.

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie