-3.2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

Creștinii catolici din Câmpulung au primit Lumina Învierii! VIDEO

Alte Știri

“Hristos a Înviat!”. Catolicii din Câmpulung sărbătoresc Paștele. La Biserica Sfântul Iacob din Câmpulung a fost oficiată slujba Sfintelor Paşti, iar credincioşii au participat într-un număr foarte mare.

Credincioşii romano-catolici din Câmpulung s-au adunat, sâmbătă seara, la Privegherea nocturnă în așteptarea Învierii. Vigilia Pascală din această noapte, este cea mai mare și mai nobilă dintre toate solemnitățile iar tristețea va face loc bucuriilor pascale, de belșugul cărora se va bucura timp de cincizeci de zile.

După 40 de zile de post, aproximativ 200 de persoane de religie catolică au sărbătorit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Paştele la Biserica Sfântul Iacob din Câmpulung. Slujba de Înviere este una specială, a început la ora 20.00 şi a ţinut până după miezul nopţii. Credincioşii catolici, împreună cu părintele Petru Păuleţ, au sărbătorit Învierea Domnului Iisus Hristos prin rugăciuni, lumânări aprinse şi cântece religioase.

La începutul ceremoniei s-a făcut ritualul specific Bisericii Catolice, sfinţirea focului. De la acest foc binecuvântat s-a aprins lumânarea pascală, simbolul lui Hristos Cel Înviat din morţi. Această lumânare a fost dusă în procesiune la altar. Pe rând, credincioşii au aprins câte o lumânare de la  lumina binecuvântată.

Unul dintre obiceiurile Paştelui catolic este dăruirea şi ciocnirea ouălor, tradiţie similară cu cea a ortodocşilor. La sfârşitul slujbei, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, clopotele au început să bată din nou, după trei zile de tăcere.

În Biserica Catolică, a doua şi a treia zi de Paşti nu sunt sărbători de poruncă, dar se ţin ca sărbători deosebite, în toată săptămâna se citesc evanghelii despre arătarea lui Iisus Cel Înviat şi această bucurie este împărtăşită toată săptămâna. Bogdan Radu

 

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie