17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

CRISTIAN COCEA lansează săptămâna aceasta ,,Calendarul cu Povești”

Alte Știri

Volumul „Calendarul cu povești. 365 de personalități și evenimente care au schimbat istoria” semnat de jurnalistul și scriitorul Cristian Cocea va avea parte de două lansări, una la Pitești și una la Mioveni.

Joi, 12 februarie, de la ora 13.00, Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ Argeș, având ca partener Editura Tiparg, va organiza lansarea volumului „Calendarul cu povești. 365 de personalități și evenimente care au schimbat istoria”, semnat de jurnalistul și scriitorul Cristian Cocea, directorul Direcției Județene pentru Cultură Argeș. Apărut la Editura Tiparg în anul 2014, volumul abordează într-un stil jurnalistic întâmplări, evenimente semnificative și portrete ale unor personalități care au decis soarta istoriei.

Invitații speciali ai acestui eveniment sunt editorul cărții, Adrian Sămărescu, și Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Județene Argeș.

„În copilărie eram un mare cititor de calendare. Poate ți le amintești și tu – erau niște pachețele cu file subțiri, purtând datele zilei, nimic neobișnuit. Însă pe verso, ce minune! Găseai amănunte despre celebrități, anecdote istorice, povești […] Astăzi, calendarele s-au schimbat. Le avem în telefonul mobil, pe bara sistemului de operare sau, colorate, în perete […] Dar au renunțat să ne mai poarte prin istorie […] Din nostalgia calendarelor de altădată s-a născut cartea pe care o ții acum în mână. Sunt 365 de file, conținând portretele unor personalități care au făcut istorie, întâmplări și evenimente semnificative. Un Facebook personal, o Wikipedia de autor. Spor la răsfoit!” (Cristian Cocea).

Și, Centrul Cultural Mioveni va fi gazda unei lansări de carte, aparținând autorului Cristian Cocea, director al Direcției Județene pentru Cultură Argeș. Acesta va fi prezent pe data de 16 februarie, de la ora 16:00, pentru a-și lansa volumul „Calendarul cu povești – 365 de personalități și evenimente care au schimbat istoria”, ce conține 374 de pagini de istorie tratată în mod jurnalistic, conținând întâmplări, evenimente semnificative și portrete ale unor personalități care au decis soarta istoriei.
Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie