14.6 C
Campulung Muscel
duminică, 11 iunie, 2023

Cu ce se mai ocupă hoții din Argeș. Fură catalizatoare. Sunt mai scumpe ca mașinile

Alte Știri

Cu ce se mai ocupă hoții din Argeș. Fură catalizatoare. Sunt mai scumpe ca mașinile.

Patru tineri, cu vârste între 18 și 24 de ani, le-au dat bătaie de cap polițiștilor. Dar acum vor suporta consecințele faptelor lor.

Aceștia sunt acuzați de furt calificat și complicitate la furt calificat. Asta după ce au furat un catalizator de la un Logan.

Au reușit să fugă de polițiști cu ajutorul unei șoferițe care îi aștepta și a demarat în trombă, reușind să dispară în noapte. Aflați întreaga poveste din materialul ce urmează. 

Cu ce se mai ocupă hoții din Argeș. Fură catalizatoare. Sunt mai scumpe ca mașinile

În noaptea de 16 spre 17 martie, în jurul orei 03:00, folosind un flex cu acumulator, trei tineri, de 18 ani, din Pitești, respective de 21 și 24 de ani, din comuna Negrași, a tăiat și sustras catalizatorul Logan parcat în Prundu.

Tinerii tocmai voiau să fure al doilea catalizator când a apărut un echipaj de poliție de la Secţia 4 Piteşti. „Cei în cauză au reușit să fugă de la fața locului. Fiind sprijiniți de către o tânără de 20 de ani.

La scurt timp, cei în cauză au fost depistați de către polițiști, pe raza municipiului Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Pitești și ai Biroului Rutier Pitești.

După administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 17 martie a.c., cei trei tineri, de 18, 21 și 24 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, atât față de cei trei tineri, cât și față de tânăra de 20 de ani”, a transmis IPJ Argeş.

Iulian N., de 18 ani din Pitești, Sorin R., de 21 de ani și Daniel D., de 24 de ani, ambii din Negrași, Loredana C., prietena lui Sorin R. vor fi judecaţi pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat.

De se se fură catalizatoare pe bandă rulantă?

Catalizatorul mașinii sau convertorul catalitic este o componentă din sistemul de evacuare care este conceput pentru a reduce emisiile de substanțe nocive, transformându-le în substanțe inofensive.

Catalizatoarele sunt căutate de hoți pentru simplul motiv al componentelor prețioase pe care le conțin. Un catalizator auto standard poate avea în componența sa între 3 și 7 grame de platină pură. Cantitatea variază în funcție de producător și de model. M.Sandu

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

Ultimele Știri

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate. Autorităţile vin cu răspunsuri...

Alte știri din aceeași categorie