-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Cu ce vine nou Poșta Română. Ce se întâmplă cu serviciile și angajații

Alte Știri

Cu ce vine nou Poșta Română. Ce se întâmplă cu serviciile și angajații. Poșta Română vrea să intre pe piața de curierat din România. Se vor face investiții de sute de milioane de lei și va introduce noi puncte de colectare și curieri.

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române dorește să investească 100 milioane de lei în 3.000 de puncte de tip easy box. Asta ca să treacă de la 10.000 de poștași, la 10.000 de curieri, a transmis zf.ro.

Citește și: Poșta Română: clienții care fac comenzi prin Express Mail Service vor plăti tarife mai mici. Cât costă să trimiți un colet

În prezent, Poșta Română este cel mai mare angajator din România, cu 23.000 de oameni la activ. Iar acum dorește să intre cât mai repede pe piața de curierat. În acest moment, poșta nu prezintă niciun fel de serviciu de curierat.

„Este vorba de 3.000 de puncte de acces în toată ţara, în special în mediul urban. Ne dorim foarte mult să intrăm în piaţa de curierat cu adevărat. Poşta Română nu face în acest moment curierat. Încercăm să trecem de la 10.000 de poştaşi la 10.000 de curieri. Este un proces de durată. Această investiţie pe care o estimăm la 100 mil. de lei ne va ajuta să ne păstrăm acest avantaj competitiv”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române pentru sursa citată.

Poșta Română a avut afaceri de 1,5 miliarde de lei în 2022, echivalentul sumei de 300 milioane de euro, față de firmele de curierat din România care au avut de 6 miliarde de lei. Pentru anul curent, poșta s-a pregătit cu o cifră de afaceri mai mare cu 10%, echivalentul sumei de 1,65 miliarde de lei.

Alte articole: Poşta Română reduce numărul de angajaţi cu peste 1.300 în 2023, iar alţi 300 vor fi concediaţi

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie