-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

David Popovici și Robert Glință participă la deschiderea Bazinului Olimpic Pitești, refăcut din temelii

Alte Știri

Deschiderea Bazinului Olimpic Pitești este prevăzută pentru ianuarie 2023. Iar la deschiderea oficială vor veni și consacrații înotători David Popovici și Robert Glință, multipli campioni mondiali și europeni. Pentru Robert Glință, piteștean de origine, deschiderea Bazinului Olimpic Pitești va avea și o latura emoțională. Robert și-a început cariera la Bazinul Olimpic Pitești.

Bazinul Olimpic din Pitești era de mai mulți ani într-o stare avansată de degradare. Iar în 2019 a început reabilitarea din temelii a acestuia, finanțarea majoritară provenind de la Uniunea Europeană.

Bazinul Olimpic Pitești, ce are o structură deosebită, a fost proiectat de către Mihail-Naum Teodorescu, unul dintre cei mai valoroși arhitecți români. Iar acest proiect a primit în 1985 Premiul Uniunii Arhitecților din România, fiind ulterior recompensat în 1989 cu o distincție specială la un concurs internațional de proiecte de arene sportive și bazine de înot organizat în fosta Republică Federală Germania.

Decenii în șir, Bazinul Olimpic Pitești a găzduit numeroase competiții naționale și internaționale. Numai că patina timpului a început să își lase treptat amprenta. Iar după 2010 starea de degradare a Bazinului Olimpic s-a accentuat, multe dintre dotări și instalații fiind deja foarte învechite.

Autoritățile locale din Pitești au reușit să acceseze fonduri europene pentru un proiect intitulat „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești”, cu o valoare totală de 16,5 milioane lei. Lucrările efective au început pe 30 mai 2019.

Numai că fosta conducere a Primăriei Pitești nu a luat în calcul și faptul că infrastructura era la pământ, neprevăzând vreun leu pentru reabilitarea acesteia.

Iar când a mers pe șantier în toamna lui 2020, noul primar Cristian Gentea a realizat cât de multe probleme sunt și că trebuie făcut ceva.

Pierderile de apă vor fi aproape zero

„Mi-am dat seama că nu este în regulă să arunci bani în eficientizarea energetică a Bazinului Olimpic când infrastructura este praf. Așa că în 2021 am făcut studii, documentații și licitații pentru reabilitarea Bazinului Olimpic Pitești, iar în primăvara acestui an a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. După finalizarea lucrărilor, Bazinul Olimpic din Pitești va fi cel mai modern din România”, a declarat pentru ”Adevărul” Cristian Gentea, primarul Piteștiului. Continuarea o găsiți AICI.

 

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie