21.3 C
Campulung Muscel
marți, 25 iunie, 2024

De câte ori ați apelat la Meditația „Somn”, pentru a scăpa definitiv de insomnii?

Alte Știri

Meditația  „somn” este o formă de meditație care vă ajută să vă relaxați mintea și să vă eliberați de stres, care duce la un somn mai liniștit și profund . Există multe modalități de meditație somn, dar poate doriți să urmați acești pași înainte de efectuarea meditației pentru a pregăti corpul și de a promova un somn mai profund și mai odihnitor.

Încetiniți ritmul înainte de Meditația ,,Somn”

Opriți activitatea mentală grea, scrieți ceea ce aveți nevoie pentru a face a doua zi și lăsați pe listă în cealaltă cameră. Acestea ar permite mintea ta să fie clară și energia începe să coaguleze pentru a obține ceea ce vrei să realizezi înainte de a începe Meditația  Somn.  Iartă-te pentru ceva care te deranjează și propuneți o listă de cinci lucruri pentru care trebuie să fii recunoscător . Pe scurt, dedică următoarele ore de somn liniștit, neocupat.

Obiceiurile alimentare înainte de Meditația ,,Somn”

Mănâncă cu cel puțin două ore și jumătate înainte de a merge la culcare. Alimentația chiar înainte de a merge la culcare îți va lega corpul cu digestia și îți e greu să dormi profund. Să fii conștient de ceea ce mănânci, prăjeala sau alimente grele. Mănâncă ușor pentru o masă de seară. Felurile de mâncare ușor digerate sunt cele mai bune pentru masa de seară și va pregăti corpul pentru Meditația ,,Somn”.

Practică respirația prin nara stângă înainte de  Meditația ,,Somn”

Cele două nări sunt asociate cu două energii diferite. Noi suntem alimentați și stimulați atunci când respirăm prin nara dreaptă, iar când – respirăm prin stânga ne-am relaxa și calma. Aproximativ după fiecare două ore și jumătate, respirația noastră se schimbă în mod natural. După ce am mâncat, nările noastre se vor schimba la stânga pentru a se adapta la energia necesară pentru a digera alimentele, motivul pentru care ne simțim somnoroși după masă. Nara dominantă este nara care este ușor respirabilă atunci când blocăm cealaltă nară. Este util înainte de a merge la culcare, pentru a sta în liniște, să se blocheze nara dreaptă și respirația lungă și profundă să fie prin nara stângă. Încetinirea respirației la patru sau mai puține respirații pe minut poate facilita somnul. Dacă practici această meditație în mod regulat, o dată pe săptămână sau chiar în fiecare noapte, somnul va fi profund și relaxat. Controlul de ritm al respirației întărește sistemul nervos și regenerează nervii. După câteva luni de practică a acestei meditații, ritmul respirației tale va fi subconștient reglementat și în cele din urmă vă va încânta pe plan intern mantra și se va auzi în activitățile de zi cu zi. Aceasta este o meditație bună pentru a te recupera de la oboseala de zi cu zi . sursă: http://www.bioenergoterapeut.ro/meditatia-somn

Ultimele Știri

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei!

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale...

Alte știri din aceeași categorie