35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

De ce nu au mai fost aduse cireșe românești la vânzare în piața centrală din Câmpulung

Alte Știri

De ce nu au mai fost aduse cireșe românești la vânzare în piața centrală din Câmpulung. Cireșele de mai reprezintă „fructul-vedetă” al lunii, iar pofticioșii le așteptau cu sufletele la gură.

În ultima perioadă, prețurile afișate de vânzători au oscilat, clienții ajungând să plătească pentru 1 kilogram suma de 200 de lei. De data aceasta, însă, au parte de surprize.

Clienții care doresc să achiziționeze cireșe românești din magazine și piețe trebuie să se aștepte la prețuri pentru toate buzunarele. Până acum, prețurile au fost uriașe, mai ales la cireșele importate din Grecia sau Spania.

De ce nu au mai fost aduse cireșe românești la vânzare în piața centrală din Câmpulung

De exemplu, un kilogram de cireșe din Grecia s-a vândut cu 200 de lei (vezi aici). Pe când cele din Spania au putut fi cumpărate cu 100 de lei. (Vezi aici).

Însă, pe lângă cele din import, au apărut și cireșele românești. Iar prețul este mai scăzut! Comercianții din piața centrală din Câmpulung au refuzat să aducă cireșe la vânzare. Tocmai din cauza prețului piperat. Anul trecut au fost aduse cireșe la prețul de 100 de lei. Dar nimeni nu s-a încumetat să le cumpere. Fiind mai scumpe ca o bluză.

Ce spune un specialist în pomicultură despre prețul cireșelor românești

De obicei, cireșele românești apar în piețe după data de 20 mai. Este adevărat că există un soi care ar putea să se coacă mai devreme, în perioada 10 – 15 mai, potrivit unui specialist în pomicultură.

A explicat și faptul că prețul poate oscila, pentru că cireșele pleacă de la producător la un anumit preț, iar în momentul în care ajung la tarabă, suma se dublează. Ceea ce înseamnă că 1 kilogram de cireșe românești ar putea fi, totuși, accesibil ca preț, vara aceasta.

„Din experiența pe care o am în decursul timpului, tot ceea ce am vândut ca și fructe în sistem angro, niciodată nu am vândut peste 15 lei kilogramul. Chiar dacă vorbim de soiuri extratimpurii.

Când vorbim de soiuri medii și târzii, prețul a fost undeva cam între 6 și 10 lei per kilogram. Deci cam așa o să fie și anul acesta.

De la ferme, fructele în sistem angro vor pleca undeva între, să zicem, 7-8 lei kilogramul minim și maxim în jur de 15 lei. În rest, dacă în piață va fi 30 de lei kilogramul de cireșe românești, mai mult mai sigur nu este prețul producătorului”, a explicat specialistul, la Agrointel.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie