-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

DE LA CITITORI. Aleile de pe Bulevardul Pardon arată fix ca cele din cimitirul Flămânda

Alte Știri

Bulevardul „Pardon” , una din cele mai vechi străzi din municipiul Câmpulung, a fost amenajat pe fosta albie a unui iaz deviat în râul Târgului în anul 1880. A fost numit astfel din cauza aglomeraţiei şi deselor ciocniri dintre trecători, care generau scuze exprimate prin franţuzescul „pardon”.

Acest bulevard este unul din locurile de desfăşurare a acţiunii piesei de teatru scrisă de Tudor Muşatescu, Titanic Vals, dar şi loc al filmărilor după aceeaşi comedie realizate în anii ‘60.

Cam aşa se putea vorbi despre una dintre străzile luate la picior cu drag, atât de tineri, cât şi de cei trecuţi de prima tinereţe. Acum, din păcate, despre bulevard se poate spune că este asemeni unei alei pietonale a cimitirului Flămânda, asta dacă ne gândim la câţi oameni se mai plimbă pe bulevard, este o zonă pe care câmpulungenii, încearcă să o evite, asta pentru că le dă o stare nu tocmai bună, ce a fost frumosul Bulevard, locul de promenadă, şi ce a ajuns, un şantier părăsit, care te bagă în depresie.

Din cauza cui a ajuns aşa, se ştie, nici nu mai merită pomenit numele sau prostia, dar trebuie să vedem, noi muscelenii, cei care aici ne-am născut, aici trăim şi aici vom fi şi pensionari, dacă nu am ajuns deja, ce vrem să facem cu o frumoasă comoară a Tării Româneşti, Câmpulungul, pe mâinile cui o dăm, cui ne punem pe tavă vieţile şi pentru ce, un „pol” în plus, sau o afacere nouă, greşit, aici se vor dezvolta şi copiii voştri, poate vor face primii paşi nepoţii, voi răspundeţi în faţa lor, aşa cum preoţii răspund în faţa Domnului Dumnezeu!

 

 

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie