DE LA CITITORI. Rucărenii s-au pus pe “afumat” clienții. Duminică, rucărenii, ies la târgul, deja celebru, de lângă parcul central. Aici găsesc orice, de la legume proaspete, la pastramă sau brânza preferată a turiştilor, burduful de Rucăr. Ups, am uitat de fumul gros care se ridică de la grătare printre oameni.
Micii sfârâie pe grătare, agitaţie, fiecare vrea să duca acasă ce e mai bun din târg.
Mai sunt şi rucăreni care, ies doar la socializare, dau o tură, iau pulsul târgului, mai află o bârfa despre vreo… cucoana, sau despre vreun… domn încornorat, apoi se bagă la „Berbec” la terasă, la un ţap şi un mic proaspăt.
Rucărul îşi păstrează tradiţia şi obiceiurile, şi după cum se spune prin comună, „ce se întâmplă la Rucăr, rămâne la Rucăr”!