20.2 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Decizia momentului. Ce se va întâmpla cu toate Casele de Pensii din România

Alte Știri

Decizia momentului. Ce se va întâmpla cu toate Casele de Pensii din România.

Casa de Pensii este una dintre cele mai importante și mai accesate instituții din România. Iar ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și-a declarat sprijinul total pentru îmbunătățirea activității acesteia.

Decizia momentului. Ce se va întâmpla cu toate Casele de Pensii din România

“Casele teritoriale de Pensii gestionează circa 10.000.000 de beneficiari. Vom face în perioada următoare o evaluare a necesarului de resurse. Inclusiv cea umană, deoarece îmi doresc îmbunătățirea activității Casei de Pensii, la fel ca și a celorlalte instituții ale Ministerului Muncii.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât pensiile reprezintă un punct esențial în PNRR. Și lucrăm la o #reformă a sistemului de #pensii pentru a putea atrage fondurile europene pe care #România le merită”, a spus ieri ministrul Simona Bucura-Oprescu în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu directorii caselor teritoriale de pensii și cu conducerea națională a Casei de Pensii.

O nouă întâlnire cu organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) din domeniul asistenței sociale

Lucrăm împreună la un set de propuneri pentru pachetul de modificări legislative în domeniul asistenței sociale și creșterea calității în domeniul serviciilor sociale.

Prioritățile noastre sunt, printre altele, revizuirea criteriilor de acreditare. Revizuirea prevederilor legale existente privind licențierea provizorie și obligațiile furnizorilor de a atinge cel puțin 90% din standardele de #calitate. Reducerea duratei de valabilitate a licenței provizorii, introducerea de noi exigențe cu privire la obținerea licenței definitive, întărirea capacității instituționale a funcției de control, monitorizare și îndrumare.

De asemenea, avem în vedere înființarea Registrului Electronic al Beneficiarilor și al Furnizorilor de #Servicii Sociale. Dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, întărirea colaborării cu alte instituții ale statului în vederea desfășurării actelor de control în mod uniform. Dar și introducerea unor sancțiuni exemplare pentru cei care pun în pericol demnitatea și drepturile fundamentale ale beneficiarilor sistemului de asistență #socială.

CITEȘTE ȘI. Verificați dacă le aveți în portofel. Aceste bancnote dispar din circulație

Le mulțumesc reprezentanților ONG-urilor cu care am făcut un schimb util de idei pentru ceea ce ne dorim cu toții.

– O reformă profundă, de esență a serviciilor sociale din România pentru creșterea calității vieții beneficiarilor.

Parteneriatul nostru cu organizațiile neguvernamentale continuă!, a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ultimele Știri

Anunț important din partea APĂ CANAL 2000

S.C. APĂ CANAL  2000  S.A.  aduce la cunoștință utilizatorilor care sunt potențiali poluatori prin natura activităților desfășurate și implicit...

Alte știri din aceeași categorie