11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu toate buletinele românilor care nu au domiciliu în țară

Alte Știri

Decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu toate buletinele românilor care nu au domiciliu în țară. Curtea Europeană de Justiție CJUE a decis că refuzul României de a elibera cărți de identitate cu domiciliul în orice alt stat membru este ilegal.

CITEȘTE ȘI. Uitați-vă în buletine. Toate expiră la data de 03.08.2031? Ce ne așteaptă!

În decizie se arată că refuzul unui stat membru de a elibera unuia dintre cetățenii săi o carte de identitate cu valoare de document de călătorie pentru singurul motiv că are domiciliul în alt stat membru este contrar dreptului Uniunii.

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...

În această cauză, Înalta Curte de Casație și Justiție a adresat o întrebare preliminară cu privire la interpretarea dreptului uniunii europene în legătură cu refuzul statului român de a elibera cărți de identitate românilor cu domiciliul în Diaspora, se arată într-un comunicat REPER.

CITEȘTE ȘI. Se schimbă toate buletinele! Ce va conține CIP-ul noilor documente

Decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu toate buletinele românilor care nu au domiciliu în țară

„Statul român a tratat mult timp cetățenii din Diaspora ca pe niște cetățeni de mâna a doua. Pedepsindu-i pentru faptul că au părăsit țara în căutarea unui trai mai bun. Refuzul de a le elibera cărți de identitate românești cu domiciliul în Diaspora, mai ales în condițiile în care avem nevoie de carte de identitate pentru aproape orice demers pe care îl efectuăm în România, demonstrează reaua-credință a statului.

CITEȘTE ȘI. Vom avea Buletinele pe telefon. Nu va mai fi catastrofal dacă le uităm acasă!

De zeci de ani, Ministerul Afacerilor Interne se ascunde în spatele acelor pașapoarte speciale pentru românii cu domiciliul în străinătate. Cele care în România nu sunt acte de identitate, ci doar documente de călătorie. Propunerea legislativă PL-x nr. 324/2023 pe care am inițiat-o alături de colega mea, Oana Cambera, este singura propunere cu un parcurs legislativ impecabil, obținând toate rapoartele și avizele favorabile și votul a 106 din 107 senatori pentru adoptarea propunerii.” a declarat Simina Tulbure, deputată REPER de Diaspora și co inițiatoarea propunerii legislative.

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie