35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Deputatul Simona Bucura Oprescu anunță măriri de salarii de anul viitor!

Alte Știri

Rezultatele economice din prima lună a anului în curs confirmă tendinţa de anul trecut, de creştere, ceea ce a dus şi la o majorare a veniturilor la bugetul de stat. Instituţii independente, aşa cum este cazul Coface, anunţă că economia României va continua tendinţa crescătoare în 2015, avansul PIB-ului real fiind estimat la 2,7%.

,,În acest context, Guvernul a anunţat că salariul minim brut va fi majorat anul viitor la 1.200 lei, de la 975 de lei cât este acum, respectându-şi astfel angajamentele asumate şi, implicit, programul de guvernare. De asemenea, în anul 2016 circa 1 milion de bugetari ar putea avea salarii mai mari în urma revizuirii Legii salarizării unitare, aşa cum a estimat în această săptămână ministrul Muncii, Rovana Plumb. Acest act normativ este foarte important pentru multe sectoare de activitate, unul dintre principalele avantaje care vor deriva din actul normativ respectiv fiind creşterea calităţii actului administrativ la nivel local, judeţean şi naţional. O salarizare mai bună în sistemul public înseamnă că acest sector va deveni din ce în ce mai mai atractiv pentru persoane înalt calificate şi va oferi o motivaţie importantă salariaţilor actuali, ceea ce va contribui la dezvoltarea unui corp de funcţionari bine pregătiţi. Deja s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai ministerelor Muncii, Finanţelor, Dezvoltării şi Administraţiei pentru a lucra la acest proiect, a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Având în vedere că şi programul de investiţii anunţat de Guvern este unul generos, începând cu infrastructura rutieră şi până la lucrări de extindere sau introducere a utilităţilor în cât mai multe localităţi ale ţării, putem concluziona că România este pe un drum bun şi că are nevoie de stabilitate politică pentru a se apropia cât mai mult de nivelul celorlalte ţări din Uniunea Europeană.

 

 

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie