11.7 C
Campulung Muscel
duminică, 26 mai, 2024

Deputatul Simona Bucura Oprescu i s-a adresat ministrului Mediului pentru deşeurile periculoase din Argeş

Alte Știri

Deputatul de Mioveni al PSD Argeş, Simona Bucura Oprescu, a depus în Parlament o interpelare privind depozitele de deşeuri periculoase de pe teritoriul judeţului Argeş. Interpelarea îi este adresată ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, continuând demersuri începute încă de anul trecut de către deputatul Simona Bucura Oprescu pe tema incendiului de la depozitul din Câmpulung Muscel şi a pericolelor pe care aceste unităţi le reprezintă.

În acest document se face referire la numărul mare de depozite de deşeuri periculoase din judeţul nostru (peste 60 de societăţi au acest obiect de activitate), la intenţia unor agenţi economici de a deschide noi puncte de lucru în Argeş (precum cel de la Răteşti), la riscurile de mediu aferente manipulării, depozitării şi procesării acestor deşeuri, dar şi la impactul asupra comunităţilor locale. Depozitele mai mari din Argeş sunt situate aproape de Piteşti, în zone cu comunităţi mari: în Oarja (500 tone), Ştefăneşti (circa 1.300 tone), Bradu (300 tone), Căteasca (170 tone), Mărăcineni (100 tone). Alte depozite mai mici (cu câteva zeci de tone fiecare, stocurile fiind în permanentă schimbare, fiindcă deşeurile se prelucrează) sunt la Piteşti, Bradu, Bascov, Oarja şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Demersul deputatului Simona Bucura Oprescu are drept scop diminuarea riscurilor de mediu şi asupra sănătăţii populaţiei, printr-o mai mare atenţie acordată unor asemenea depozite şi prin găsirea de metode care să le reducă numărul, precum şi să prevină înfiinţarea unora noi.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie