17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Detalii despre noua schimbare radicală a celor de la Revolut. Vine cu cadouri de milioane

Alte Știri

Detalii despre noua schimbare radicală a celor de la Revolut. Vine cu cadouri de milioane. Pe lângă tehnologia deja integrată în aplicație pentru a detecta scam-urile APP (Autorizare Plată Push), Revolut adaugă un nou nivel de securitate. Acesta folosește inteligența artificială (AI) pentru a identifica tranzacțiile riscante și activitățile suspecte, cu scopul de a proteja fondurile clienților.

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...

Noua caracteristică prin care Revolut poate identifica eventualele escrocherii investiționale sau plăți către platforme financiare frauduloase folosește învățarea automată (machine learning). Asta pentru a detecta dacă un client este prins într-un eventual scenariu de fraudă. Și astfel demontează „vraja” exercitată de fraudatori.

Detalii despre noua schimbare radicală a celor de la Revolut. Vine cu cadouri de milioane

Funcționalitatea a fost dezvoltată de echipa Antifraudă a companiei și are capacitatea de a determina în ce măsură modul de interacțiune între client și aplicație este specific unei scheme de fraudare. Și, în consecință, dacă este cazul, să anuleze plata. În acest fel, clientul este prevenit în legătură cu plățile riscante și este automat direcționat către un flux în aplicație care să îl ajute să înțeleagă la ce risc se expune.

CITEȘTE ȘI. Cum îi recompensează Statul pe părinții care muncesc. Câți bani vor primi aceștia dar și concendii

În această fază, clientul trebuie să furnizeze câteva informații suplimentare despre tranzacția pe care a încercat să o realizeze. Asta cu scopul de a verifica dacă clientul este ghidat de cineva și se afla sub influența unor eventuali răufăcători. Apoi, i se prezintă câteva ipostaze specifice de înșelătorie pentru a determina clientul să analizeze mai profund motivația de a efectua plata.

CITEȘTE ȘI. Toate informațiile pe care trebuie să le știe beneficiarii Cardului European pentru Dizabilitate

De asemenea, Revolut poate redirecționa clientul către chat. Aici un specialist în fraudă Revolut îi va adresa întrebări suplimentare pentru a determina dacă este vizat de o tentativă de fraudă.    

CITEȘTE ȘI. E totul GRATUIT. Trebuie doar să fii client. Ce premii poți să primești instant de la CEC Bank

Imediat după introducerea acestui flux de prevenție, Revolut a constatat o reducere cu 30% a sumelor fraudate. Mai ales în legătură cu platformele online implicate în scam-uri de investiții sau fraude financiare. Noua funcționalitate Revolut este disponibilă pentru toți clienții, la nivel global.

„Suntem încântați să lansăm o nouă funcționalitate bazată pe inteligență artificială, pentru a ajuta clienții să nu mai cadă în mrejele răufăcătorilor. Am dedicat luni bune conceperii și testării acestei funcții pentru a ne asigura că utilizatorii noștri se pot folosi în deplină siguranță de banii lor.

CITEȘTE ȘI. A apărut o nouă monedă de argint în România. Nu o ratați. E unicat

De exemplu, un număr tot mai mare de bănci limitează acum accesul la plăți către platforme crypto sau de investiții, din cauza fraudelor. Cu această funcționalitate avansată, în loc să blocăm complet aceste tranzacții, care pot fi corecte, ne asigurăm că clienții vor face transferurile în deplină cunoștință de cauză. Și vom încerca să îi prevenim pe cei care ar putea fi țintele unor escroci. Astfel, le dăm mai multă siguranță, dar și libertate de acțiune clienților”,  a declarat David Eborne, Head of Fraud la Revolut.  

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie