18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

DEZASTRU ÎN TRAFIC. Se închide definitiv o porțiune din autostrada Pitești-București

Alte Știri

DEZASTRU ÎN TRAFIC. Se închide definitiv o porțiune din autostrada Pitești-București. Se întâmplă acest lucru pentru a se lucra la Bascov. Mai precis la nodul rutier al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este anunțul făcut de reprezentanții firmei Webuild SpA, cei care construiesc lotul 5.

Primarul municipiului Piteşti este ferm şi spune că nu va permite devierea traficului prin Piteşti. Constructorul a găsit varianta salvatoare, va face un drum provizoriu pe lângă autostrada de centură.

DEZASTRU ÎN TRAFIC. Se închide definitiv o porțiune din autostrada Pitești-București

Anunţul care a stârnit vâlvă a fost făcut de Adrian Boboc, reprezentant Webuild SpA, în urmă cu câteva zile. Declaraţia a fost postată pe contul de Facebook al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere:

„Urmează ca după sărbătorile Pascale să închidem circulaţia pe autostrada existentă, să o deviem pe o variantă alternativă, pentru a putea executa în totalitate lucrările aferente nodului Bascov.

Restricţiile vor dura circa 1 an şi jumătate, timp în care dorim să găsim înţelegerea participanţilor la trafic”.

Primarul Gentea s-a opus devierii prin Pitești

Pentru că reprezentantul constructorului nu a explicat în ce constă închiderea autostrăzii, imediat au apărut reacţiile. Îngrijorarea tuturor era că traficul va fi deviat prin Piteşti şi oraşul se va supraaglomera.

Întrebat despre această eventualitate primarul municipiului Piteşti a fost ferm precizând că nu va permite devierea prin Piteşti. „Anul trecut când au venit să ceară aprobare pentru 2 ani ca traficul de pe centură să fie mutat prin Pitești, nu am fost de acord.

Am luat legătura cu CNAIR și nu ştiau nimic, atunci au zis: „Sub nicio formă prin Pitești, găsiţi altă variantă”. O blochează, dar nu va devia traficul prin Pitești! Asta este clar! Foarte clar, domnul director general (n.r. al CNAIR), le-a cerut o variantă care să nu afecteze Piteștiul. Dacă au găsit-o, să treacă la treabă”, ne-a declarat primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea.

Adrian Boboc a explicat pentru piteşti24.ro că va fi construit un drum paralel. Devierea provizorie a traficului pe autostrada de centură Piteşti se va realiza pe o lungime de 800 de metri, la Bascov, prin execuţia unui drum provizoriu (pe o lăţime de 7 metri), în lungul autostrăzii existente.

Devierea este necesară pentru execuţia pasajului în zona Serelor-Depozitelor. Devierea provizorie a traficului constă în reducerea numărului de benzi, fiind câte o singură bandă pe sens. Iar separarea fluxurilor de circulaţie se va face prin balize iluminate, a explicat reprezentantul Webuild SPA. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie