DGASPC Argeș organizează seminarul cu tema “NU abuzului – DA drepturilor copilului!”

DGASPC Argeș organizează seminarul cu tema “NU abuzului – DA drepturilor copilului!”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Asociaţia “Sf. Spiridon şi Irina”, organizează joi, 17 noiembrie 2016, începând cu orele 10.00,  seminarul cu tema “NU abuzului – DA drepturilor copilului!”,  eveniment prilejuit de marcarea zilelor de 19 noiembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor şi 20 noiembrie – Ziua Universală a Drepturilor Copilului.

Cu acelaşi prilej va avea loc şi întâlnirea semestrială cu asistenţii sociali din cadrul primăriilor din judeţul Argeş, conform prevederilor H.G. nr. 691/19.08.2015 pentru aprobarea procedurii de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi a serviciilor de care aceştia pot beneficia, precum şi aprobarea metodologiei de lucru privind colaborarea dintre direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi serviciile publice de asistenţă socială  şi a modelului standard al documentelor elaborate de către acestea

Scopul evenimentului este de a implica activ instituţiile publice, autorităţile administraţiei publice, societatea civilă, mass-media etc., în asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor copilului, inclusiv în prevenirea şi combaterea violenţelor de orice fel îndreptate împotriva copilului şi a violenţei în familie, în contextul noilor reglementări legale în materie.

Totodată, avem în vedere implicarea asistenţilor sociali de la nivelul primăriilor în procesul de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, precum şi în procesul de identificare a copiilor aflaţi în situaţii de risc şi prevenirea separării copilului de părinţi.

Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor copilului, reprezentanţi ai ONG-urilor, specialişti din domeniul protecţiei copilului, educaţiei şi sănătăţii, alţi specialişti, mass-media.

Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş.

About The Author

Related posts