a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.6 C
Campulung Muscel
duminică, 2 aprilie, 2023

Directorii unităților de învățământ își pot premia profesorii din fondul școlii

Alte Știri

Directorii unităților de învățământ își pot premia profesorii din fondul școlii, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației, după prezentarea în Guvern a draftului.

Fondul este în valoare de 2% din fondul de salarii al instituției.

Directorii unităților de învățământ își pot premia profesorii din fondul școlii

O persoană poate lua de maximum două ori pe an acest tip de „premiu pentru activitate suplimentară” de la director. Iar eligibile sunt doar cadrele didactice din unitatea de învățământ.

Articolul 212, alineatul 3 din proiectul de lege prevede:

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate
suplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% a fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației”.

Nu este menționat ce anume înseamnă „activitatea suplimentară”, ce implică aceasta. Articolul din draft arată că vor exista niște criterii specifice.

Elaborate de consiliul de administrație al școlii, aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ (actualele inspectorate). Toate în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației.

Conform unei declarații făcute la Radio România Actualități, articolul respectiv ar fi fost introdus în proiectul de lege la solicitarea celor de la UDMR.

Ultimele Știri

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante. Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a propus ministrului Muncii un proiect...

Alte știri din aceeași categorie