Doi rromi acuză poliţiştii că i-au bătut! Una dintre victime a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportată la spital!

Doi rromi acuză poliţiştii că i-au bătut! Una dintre victime a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportată la spital!

Scandal de proporţii în Muscel! Două persoane de etnie rromă din cătunul Gura Pravăţ, comuna Valea Mare Pravăţ, acuză poliţiştii de la Secţia de Poliţie numărul 16 din Valea Mare Pravăţ că i-ar fi bătut. Victimele agresiunii, cei doi, tată şi fiu au ajuns la spitalul Câmpulung, la UPU, pentru îngrijiri medicale.

Vineri după-amiază, la 112 s-a anunţat că în faţa Primăiei Câmpulung mai multe persoane se bat. Aici au sosit cadrele de la SMURD, care trebuiau să acorde îngrijiri medicale victimelor, dar nu era nicio maşină de poliţie. Asistenţii de la SMURD au găsit doi bărbaţi agresaţi, şi pe lângă ei câteva rude care se agitau. Din povestirile familiei celor două victime, aceştia au fost bătuţi la Valea Mare Pravăţ, apoi au fost aduşi la Poliţia Câmpulung, dup care au fost trimişi acasă, plini de sânge şi cocşaţi de bătaie: „Mi-au omorât omul şi copilul. Poliţiştii de la Valea Mare Pravăţ. I-au prins cu o căruţă de lemne de foc, i-au bătut acolo, apoi au venit cu ei la Poliţie la Câmpulung şi i-au ţinut aici vreo două ore. Apoi i-au dat afară pe uşă aşa plini de sânge, bătuţi măr. I-au omorât! Dacă am greşit noi ţiganii să ne amendeze, să ne facă dosare, să ne bage la puşcărie, dar de ce ne bat ca pe animale? Ce noi suntem fără carte şi nu ştim să ne apărăm? Nu ştim carte, dar ştim că nu are dreptul poliţaiul să ne bată! Aşa fac ăştia de la noi din comună”, spune soţia şi mama vitimelor, Mioara Tinca.

O căruţă de lemne, mărul discordiei!!!
Incidentul s-a produs vineri după-amiază pe strada Bărăce din comună, atunci când Costică Sorin Tinca de 49 de ani şi fiul său Răzvan Tinca de 23 de ani, se întorceau spre casă cu o căruţă cu lemn pentru foc. Familia celor doi Tinca spune că aceştia au fost agresaţi de poliţiştii din comună când s-au întâlnit: „M-au bătut poliţiştii din Valea Mare. M-au găsit cu căruţa cu lemn de foc şi m-au pus jos şi m-au omorât! Nu m-au mai prins cu lemne, acum m-au prins şi ne-au bătut şi pe mine şi pe băiat! Nu i-am înjurat, nu am zis nimic. Ne-au dat jos din căruţă şi ne-au omorât. Ne-au luat hamurile de la cai, ne-au luat tot. Nu zic, poate am greşit, dar de ce m-au bătut? Să îmi dea amendă, să îmi facă dosar, dar cine le dă lor dreptul să ne bată? Ce noi nu suntem oameni?”, spune Costică Tinca.
Fiul acestuia, ce-a de-a doua victimă a agresiunii, Răzvan Tinca, spune că i-au fost puse cătuşele ca să nu se poată mişca sau apăra de loviturile oamenilor legii: „M-au bătut şi pe mine şi pe tata, poliţiştii de la Valea Mare. Ne-au prins cu nişte lemn de foc. Nu am zis nimic noi, ei au venit, ne-au dat jos din căruţă şi s-au pus cu bătaia pe noi. Mi-au pus cătuşele şi mi-au dat cu biciul. Am urme pe spate şi la mâini de la cătuşe. Tata are ochiul spart, are toată moaca spartă… Nu am zis nimic, nu i-am înjurat, nu am zis nimic. Dacă am fi zis ceva cred că ne omorau de tot”, spune Răzvan Tinca.
Se ştie că rromii din cătunul din Valea Mare Pravăţ, se ocupă cu tăiatul şi comercializarea de material lemnos, iar poliţiştii din cadrul secţiei de aici au întâmpinat de-a lungul vremii o groază de probleme. Există posibilitatea ca poliţiştii din comuna musceleană să fi urmărit tăietorii de lemne, iar cei doi Tinca să le fi picat în mână.
„Pe noi nu ne-au mai prins la lemne de vreme bună. Noi nu am fost agresivi, nu am luat topoare sau ceva să ne apărăm, cred că dacă făceam ceva de genul ăsta ne omorau de tot. Dacă am greşit să ne amendeze. Nu au ei dreptul să ne bată!”, spune Răzvan Tinca.
Cele două victime au fost transportate cu ambulanţa la spitalul din Câmpulung. Costică Tinca prezenta plăgi la nivelul capului. Cea de-a doua nu avea lovituri vizibile. Medici de la UPU le-au acordat îngrijirile medicale ce se impuneau.

Poliţiştii din Valea Mare sunt bătăuşi?
Dacă cei doi Tinca au fost bătuţi de poliţiştii din comună sau nu, asta rămâne de văzut. Există posibilitatea ca incidentul să fi fost văzut de localnicii de pe strada Bărăce din comună. Dacă lucrurile stau aşa cum povestesc victimele, atunci în cauză trebuie să efectueze cercetări superiorii acestora. Trebuie să precizăm că în comună a mai avut loc un incident în urmă cu ceva vreme, atunci când un poliţist a tras cu arma din dotare în calul rromilor care nu vroiau să oprească atelajul cu care se deplasau.

About The Author

Related posts