0.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Doliu în familia Şipoteanu! Rucărenii lui Şarpe…

Alte Știri

Tragedie într-o familie cu rădăcini muscelene! Cumnatul lui Şarpe (Dan Şipoteanu) s-a stins fulgerător din viaţă. Cunoscutul compozitor Dumitru Lupu va fi înmormântat luni, 24 iulie , la Cimitirul Municipal (Energia) – Str. Baba Novac.
Biserica Sf. Gheorghe din Constanța, str. Nicolae Iorga, ora 13.00.
Este depus la Capela ,,Casa Niculescu”, a scris Ileana Şipoteanu pe pagina sa de socializare.

Compozitorul Dumitru Lupu a trăit o poveste de dragoste extraordinar de frumoasă cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu, sora lui Dan Şipoteanu zis Şarpe.

Ileana Şipoteanu a vorbit într-un interviu pentru revista Tango, despre cum l-a cunoscut pe cel care i-a devenit soț, Dumitru Lupu.

„Tocmai auzisem că este un post liber la teatrul din Pitești și m-am dus să particip la concurs. Și acolo am auzit că trebuia să vină un compozitor, Dumitru Lupu. Nu auzisem de el. Știam câteva piese din repertoriul lui, dar nu știam că sunt ale lui, pentru că eram foarte tânără, și el era foarte tânăr, dar era chiar atunci în mare vogă… Dar n-a venit azi, n-a venit mâine, n-a venit poimâine, iar eu făceam naveta și mă enervăm că nu vine. Și la un moment dat am zis: Domnule, dar stați așa, de ce nu vine domnul Lupu, că eu fac navetă de la Rucăr, sunt ocupată, am și eu ore la scoala… Și mi-au zis: asta este, domnul Lupu e și la București, dar când o să vină vă anunțăm. Și mi-am lăsat numărul de telefon, să mă sune”, povestea cântăreața.

  „Eu l-am remarcat, când era în comisie. Eu cântăm rock, eu sunt o fire temperamentală, însă el când m-a văzut pe mine, așa, îmbrăcată într-un deux-piece, a zis: “Fata asta trebuie să cânte ceva romantic!”. Și a abordat-o pe Mara Bărbulescu, textiera noastră, care era profesoară de contrabas la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Pitești, și i-a spus să-mi facă un text pentru un cântec de iarnă. Și mi-a făcut atunci “Ma voi gândi la tine”, unul dintre cele mai frumoase cântece din repertoriul meu, care, însă, n-a făcut carieră cu mine pentru că în următoarea vară i s-a cerut lui Dumitru o piesă pentru creație la Mamaia și a dat această piesă unei colege care intrase la interpretare. Și mi-a luat piesa, iar eu am suferit enorm, am plâns… Așa a început… Mă invita la cofetăria de alături, era o cofetărie vizavi de teatru, unde cred că am mâncat sute de savarine”, mai spunea Ileana Șipoteanu.

 „În 1991, el s-a mutat de la Pitești la Constanța, ca dirijor. Și, în 1992, m-am mutat și eu, iar pe urmă am început facultatea de teatru. În ’93 ne-am căsătorit civil. A fost un moment care m-a luat prin surprindere… Eu chiar nu mă gândeam atunci la asta, pentru că eram ocupată, aveam contracte, dar el mi-a zis: “Să știi că la ora 1 mergem la Casă Căsătoriilor, că ne așteaptă doamnă Elena Crăciun, ofițerul stării civile”. Și zic: “Poftim?!!!” Nu pentru că m-ar fi pus în fața faptului împlinit, dar parcă nu eram chiar pregătită…

… Nunta am făcut-o odată cu botezul fiicei noastre, în 7 ianuarie 1996. Dumitrana s-a născut pe 12 noiembrie 1995, după care, în ’96, am făcut și botezul și nunta.

Dacă e să spun un secret, cred că am știut să tac la timp. Când o femeie nu tace la momentul potrivit, e jale! Se produce acea nenorocire care, până la urmă, duce la iminenta despărțire. E am tăcut. Și nu din prostie sau obediență. Nu! Am tăcut atunci când a trebuit, iar pe urmă am reluat discuția: Hai să vedem, ce e bine, ce nu e bine, ce ai făcut, ce am greșit? Iar Mitică e un om mai mare cu 15 ani decât mine și e înțelept. Noi avem la Constanța un duplex, la etajul unu locuim, iar jos sunt studiourile muzicale. Și în momentul în care pornea o discuție mai cu foc, eu îi sugeram foarte politicos să meargă la studio: “Ai ceva de făcut acum, ia du-te și compune ceva…” Și având și marea aproape, a compus foarte multe cântece frumoase, mai ales că un artist este foarte productiv atunci când suferă”, își amintea văduva compozitorului Dumitru Lupu.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie