19.6 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

După ce a ,,organizat” cavalerii la Rucăr, a intrat în echipa lui Mircea Diaconu

Alte Știri

Data de 1 Februarie marchează o zi importantă pentru familia primarului Ionel Dulamă al localității Rucăr, județul Argeș pentru că fiica sa, Maria-Simina a fost cooptată în echipa europarlamentarului Mircea Diaconu. Pe principiul că Maria-Simina este cel mai valoros tânăr al Argeșului, tânăra are ocazia să umeze un stagiu de 3 luni la Bruxelles, la Parlamentul European, unde Mircea Diaconu activează ca independent.

 Maria-Simina Dulamă, licenţiată a Facultăţii de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti, în vârstă de 25 de ani are și un master în Cultură şi Limbajul Organizaţiilor Europene, iar în prezent urmează un alt masterat în Etnologie, Antropologie Culturală şi Folclor. Pe timpul stagiului ea și-a propus să studieze cele mai importante moșteniri culturale care fac diferența între popoarele din Europa, proiectul pe care doreşte să îl realizeze fiind intitulat „Etnologie și folclor în România și Europa rurală”.
„Oricâte schimbări s-ar produce în evoluția unui neam, tradițiile și obiceiurile rămân încă vii și nu își pierd originalitatea”, a menționat Maria-Simina în scrisoarea de intenție trimisă europarlamentarului Mircea Diaconu.

Ce nu s-a relatat niciodată este faptul că Maria-Simina Dulamă a fost director organizatoric al Festivalului Internațional Medieval, Cavalerii Tempului Sacru, ediția a II-a, ce a avut loc în perioada 11-14 Iulie, pe tărâmurile localității tatălui său. Mai mult decât atât, pentru organizarea acestui eveniment cu cavalari din țară și străinătate, o parte din buget a venit de la primăria Rucăr, unde Ionel Dulamă este ordonator de credite. Legătura dintre familia Dulamă și Mircea Diaconu s-a făcut tot la sat pentru ,,veșnicia sa”, europarlamentarul fiind directorul onorific al festivalului, în cadrul primei ediții care s-a susținut pe meleagurile Rucărului.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie