1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

E halucinat. O nouă materie obligatorie pentru toți liceenii

Alte Știri

E halucinat. O nouă materie obligatorie pentru toți liceenii. Este vorba despre materia „Perspective globale“. Materie pe care toți elevii, indiferent de profil și specializare, cu excepția celor din învățământul teologic, o vor studia dacă nu participă la orele de Religie.

Alternativa la ora de Religie „se adresează elevilor care nu participă la orele de Educație religioasă“, potrivit indicațiilor din documentul citat de Edupedu.

Tinerii ar urma să studieze la această disciplină „tradițiile diverse de pe glob. Elemente de cultură și civilizație pornind de la situația globală actuală“, după cum scriu cei de la Ministerul Educației.

E halucinat. O nouă materie obligatorie pentru toți liceenii

Religia este singura disciplină, în afară de Limba și literatura Română și Matematică, care se studiază în toți anii de școală, indiferent de profil, specializare sau ciclu de învățământ.

Recent, disciplina Religie a fost votată de parlamentarii din Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților. Drept disciplină opțională la Bacalaureatului organizat după noua lege a educației. Aflată în stadiu de proiect, dezbătută în Legislativ.

„Ora se organizează în paralel cu ora de religie – de aceea, nu schimbă totalul orelor din CDEOȘ și nici pe cel general“.

CDEOȘ înseamnă Curriculum la Decizia Elevilor din Oferta Școlii. Și este un concept nou introdus de proiectul Legii învățământului preuniversitar, care înlocuiește vechiul Curriculum la Decizia Școlii (CDȘ).

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie