-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

E pe bune! Muntele Athos vine în Argeș. VIDEO

Alte Știri

E pe bune! Muntele Athos vine în Argeș. În urmă cu câteva luni vă anunțam că în localitatea Vlădești a județului Argeș, călugării de pe Muntele Athos vor construi mânăstirea cu hramul Sfântului Neagoe Basarab.

Terenul fiind donat de un om de afaceri din Pitești. Cu ajutorul ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a fost binecuvântată construirea mânăstirii Sfântului Neagoe Basarab inițial Schitul Sfântului Neagoe Basarab dependent direct de Arhiepiscopie, până ce va fi ridicat la rangul de mânăstire, în localitatea Vlădești, județul Argeș.

E pe bune! Muntele Athos vine în Argeș. VIDEO

Părinții de la Chilia Buna Vestire a Schitului Lacu, din Muntele Athos, au primit
binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic al Argeşului și Muscelului să pună în lucrare intenția
de a ctitori primul sfânt lăcaş închinat celui între sfinţi, voievodul Neagoe Vodă Basarab, al Țării
Românești, la indemnul unor frați români din țară.

Sfântul voievod Neagoe, ctitorul bisericii de la Curtea de Argeș, este unul dintre cei mai cunoscuți ctitori români din Athos. El a fost și un domnitor cultivat, un om duhovnicesc, cu viață ascetică.

Schitul Sfântul Neagoe Vodă Basarab a fost înființat de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin decizia 181, din 28 septembrie 2022.

În prezent se fac demersuri pentru obținerea autorizaților legale pentru ridicarea edificiului.
Obștea viitoarei Mânăstiri Sfântul Neagoe Vodă Basarab îşi propune să aducă viețuirea aghioritică în inima țării noastre, îmbinând armonios tradiția patristică bizantină cu cea
românească.

Modelul de viețuire athonit cu cel pământean, al monahilor ce si-au sfințit viața pe pământul binecuvântat al patriei.
Sfințirea locului unde se va așeza piatra de temelie a sfântului așezământ se va face în localitatea Vlădeşti, județul Argeș, la data de 1 mai 2023, în ziua pomenirii Sfântului Prooroc leremia.

În cadrul unei ceremonii ce va urma Sfintei Liturghii săvârșite de către Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți, diaconi și monahi din țară și de la Muntele Athos.

Dar și în prezența poporului: ctitori și închinători ai acestui sfânt așezământ. Tot atunci va fi instalat și primul egumen al noii comunității monahale.

 

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie