Echipa de Electricieni Junior din Argeș – dorința de performanță a pornit din copilărie

Echipa de Electricieni Junior din Argeș – dorința de performanță a pornit din copilărie

Începând din luna septembrie 2019, operatorul Distribuție Oltenia derulează programul de internship plătit Electrician Junior[i] pentru 24 din cei 33 de absolvenți ai proiectului Ucenic Electrician[ii], din județele Argeș și Dolj. Din cei 24, 8 dintre aceștia au avut ocazia să parcurgă internshipul în cadrul companiei Distribuție Oltenia.

Având în vedere că mai este foarte puțin până la finalizarea perioadei de 6 luni de internship, aceștia ne-au împărtășit câteva gânduri despre experiența ca membri oficiali în echipa Distribuție Oltenia și despre planurile lor de viitor pe plan profesional.


De la Ucenic Electrician la Electrician Junior

Pentru prima generație de Ucenici absolvenți, operatorul Distribuție Oltenia și partenerii săi au asigurat în premieră un program de internship plătit, cu o durată de 6 luni pentru 24 dintre cei 33 de Ucenici Electricieni din Argeș și Dolj, care au finalizat ciclul școlar profesional din cadrul programului.

Programul pilot “Ucenic Electrician” a pornit din dorința operatorului Distribuție Oltenia de a le oferi tinerilor care își doresc o meserie de profil condițiile propice pentru a face performanță în domeniul energetic.

El a debutat în 2016, în parteneriat cu Colegiul Energetic Craiova și Liceul Tehnologic Astra din Pitești, Inspectoratele Școlare Județene Argeș și Dolj și Asociația ROI, și a continuat, în 2017, cu lansarea celei de-a treia clase cu profil energetic, în cadrul Liceului Energetic Târgu Jiu. În anul 2018 proiectul s-a extins cu încă un județ – Teleorman, iar în anul 2019 județul Mehedinți s-a alăturat echipei extinse. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite la https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician.

Pasiunea pentru domeniul energetic a început încă din copilărie pentru Emanuel, unul dintre Electricienii Junior din Pitești. El își amintește cu drag de momentele în care îl urmărea pe unchiul său electrician, pe care a început să îl ajute la montarea prizelor și întrerupătoarelor prin casă. În cadrul celor două programe, Ucenic Electrician și Electrician Junior, Emanuel își urmează acum visul de a face performanță în domeniu, și își dorește ca fiecare elev interesat de această meserie să „urmeze școala profesională și să se axeze pe acest domeniu pentru că se va pregăti pentru o meserie frumoasă”.Pentru Samuel, intern în cadrul echipei de Electricieni Junior din Pitești, atracția față de tehnologie, dezvoltată în copilărie, l-a condus către decizia de a urma o meserie axată pe digitalizare și procese SMART. Pornind de la momentele în care experimenta cu asamblarea și dezasamblarea micilor echipamente din locuință, el s-a alăturat generației de electricieni a viitorului, descoperind o lume digitală în care să se dezvolte pe toate planurile pentru o carieră de succes.

Experiența Electrician Junior înseamnă pentru Robert, unul dintre internii din județul Argeș, posbilitatea de a se pregăti pentru „o meserie frumoasă, care necesită foarte multă gândire și îndemânare”. La fel de nerăbdător de a-și însuși toate atribuțiile unui electrician este și colegul său, Narcis, pentru care, fiecare experiență de învățare din timpul internship-ului reprezintă un pas mai aproape de meseria viitorului.

About The Author

Related posts