Echipamente de 14.000 de euro la Spitalul din Câmpulung!

Echipamente de 14.000 de euro la Spitalul din Câmpulung!

Echipamente de 14.000 de euro la Spitalul din Câmpulung!

Astăzi, la Spitalul Municipal Câmpulung s-a desfăşurat o conferinţă de presă susţinută de conducerea unităţii medicale alături de care au stat reprezentanţii zonali şi cei de la nivel naţional a Organizaţiei Salvaţi Copiii, este vorba despre de managerul Spitalului din Câmpulung, Alexe Nicolae, preşedintele Filialei Argeş Salvaţi Copiii, Dumitra Sima, coordonatorul Programelor de Reducere a Mortalităţii Infantile, Ştefania Mircea, viceprimarul municipiului Câmpulung, Mărgărin Blidaru şi directorul Economic al spitalului, Marinela Cristian.

Spitalul muscelean, cel care primeşte pentru a acorda sprijin medical de specialitate populaţiei din zona Muscel, a primit încă o donaţie importantă, donaţie ce vine, de această dată,  în sprijinul noilor născuţi.

Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat Secţia de neonatologie a spitalului cu echipamente în valoare de 14.000 euro. Medicii de la maternitatea din Câmpulung s-au alăturat campaniei Salvaţi Copiii, de combatere a mortalităţii infantile, prin dotarea secţiei de Terapie Neonatală cu aparatură medicală vitală salvării copiilor năşcuţi prematur.

În urma datelor centralizate şi a solicitărilor primite, organizaţia a dotat spitalul din Câmpulung cu o masă radiantă, un compresor şi un aspirator chirurgical.

Conferinţa a fost deschisă de managerul spitalului care a invitat preşedintele Filialei Argeş Salvaţi Copiii, Dumitra Sima să prezinte acitivitatea organizaţiei şi a filialei: “Să sperăm că este un început bun, că ne-am mutat cu dotarea la secţia de neonatologie din Câmpulung. Noi, acest proiect îl derulăm de 6 ani. Până anul acesta, am dotat secţia de neonatologie din Piteşti,  cu 2 incubatoare de ultimă generaţie, un ecograf, masă radiantă şi un compresor. Am considerat că şi dumneavoastră aveţi nevoie. Am început cu spitalul din Piteşti pentru că toate spitalele din judeţ trimit urgenţele acolo. Noi, ca filială avem voluntari cu ajutorul cărora organizăm campanii de strângere de fonduri”, a declarat preşedintele Filialei Argeş Salvaţi Copiii, Dumitra Sima.

Managerul Nicolae Alexe a precizat: „Mulţumim Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru donaţie şi pentru că şi-a  îndreptat atenţia, pentru prima dată, către spitalul nostru. Donaţia este de o importanţă majoră în asigurarea celui mai bun mediu termic pentru cei mai mici şi pentru asigurarea pe termen lung a unei dezvoltări normale”, a declarat acesta.

Viceprimarul Câmpulungului a fost invitat să ia cuvântul acesta le-a mulţumit reprezentanţilor Salvaţi Copiii pentru că şi-au îndreptat atenţia şi spre Câmpulung: „Vreau să mulţumesc doamei preşedinte Sima şi Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru donaţia care este destul de importantă, de 14.000 de euro. Sperăm să nu fie prima şi ultima, şi mai sperăm să mai existe şi alte societăţi care să-şi îndrepte atenţia spre spitalul din Câmpulung”, a declarat viceprimarul Mărgărin Blidaru.

„În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.
Rata mortalității infantile în România a scăzut semnificativ după căderea comunismului, atât ca procent, cât și ca cifre absolute: de la 8.471 de decese în 1990, la 1.366 în 2017 și 1.214 în 2018.
Nevoile sunt diverse: incubatoare pentru terapie intensivă neonatală, mese de resuscitare, ventilatoare neonatale, monitoare pentru funcții vitale, pulsoximetre, lămpi de fototerapie, aparate de radiologie, baloane pentru reanimare, analizoare de gaze, aparate pentru vizualizarea venelor.
În anul 2019, 115 aparate medicale vitale nou-născuților prematur vor ajunge la 49 de maternități”, a precizat coordonatorul Programelor de Reducere a Mortalităţii Infantile, Ştefania Mircea.

 

About The Author

Related posts