3.5 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Edu Cristinel, primul producător de roșii românești care a primit bani de la Stat

Alte Știri

Primii producători agricoli de roșii românești din județul Argeș susținuți prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spații protejate în sere și solarii se pregătesc de primele livrări de tomate.

Producătorul agricol care a început deja primele livrări în județul Argeș este Edu Cristinel din localitatea Schitu Golești. Acesta își valorifică marfa în piața agroalimentară din Câmpulung.

Produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Oficiului Fitosanitar Argeș, respectându-se timpul de pauză de la aplicare și până la recoltare.

Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș informează că până la data de 21 mai 2018 au fost primite în total 48 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, aferent anului 2018.

Reamintim că programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie