4.1 C
Campulung Muscel
luni, 11 decembrie, 2023

Exerciţiu pentru stingerea incendiilor demarat de ISU

Alte Știri

Pentru a preveni incendiile de vegetaţie şi fond forestier în zonele montane, care s-au îndesit în ultimii ani, mai ales din cauza creşterii temperaturii şi a prelungirii lunilor de secetă, la nivelul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a stabilit o strategie care urmează să fie implementată, ca un proiect pilot, în zona Câmpulung.
 „Noi am demarat un proiect, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, mai ales la solicitarea domnului inspector-şef Ion Popa, care a ţinut neapărat ca să facem treaba asta la Câmpulung. Am adus două rezervoare de apă, de cinci metri cubi, care au nişte suporţi şi pot fi transportate în vârful muntelui, la un eveniment de gen incendiu de pădure, de către un elicopter”, a explicat maiorul Cristian Bărbulescu, comandantul Detaşamentului de pompieri Câmpulung. Săptămâna viitoare, pe 19 mai, cu începere de la ora 10.00, este programat un exerciţiu, pe vârful Mateiaş, în zona localităţii Valea Mare Pravăţ, la care o să participe reprezentanţi ai ISU Argeş, jandarmi, poliţişti, membri ai clubului Off Road Adventure Câmpulung, silvicultori, salvatori montani şi reprezentanţi ai SVSU Valea Mare Pravăţ  şi, bineînţeles, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. Exerciţiul constă în transportul personalului de intervenţie şi a unor bazine pentru apă într-o zonă cu acces dificil, în vederea stingerii unui incendiu de vegetaţie forestieră. Bazinele vor alimentate cu apă din barajul Râuşor. Dacă exerciţiul va avea succes, o astfel de intervenţie va fi utilizată la nivel naţional. Sunt invitaţi, printre alţii, să asiste la acest exerciţiu secretarul de stat Raed Arafat, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU lt.col Marian Daniel Dragnea, prefectul Mihail Oprescu şi preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.

Ultimele Știri

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor. Lidl România continuă să sprijine persoanele...

Alte știri din aceeași categorie