Festivitatea de deschidere a noului an școlar la instituțiile de învățământ din Lerești

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la instituțiile de învățământ din Lerești

Festivitatea de deschidere a noului an școlar a avut loc și la instituțiile de învățământ din Lerești. La primele ore ale dimineții primul clopoțel a sunat la Școala Gimnazială din Voinești. Alături de elevi, profesori și părinți au mai fost prezenți primarul Marian Toader, viceprimarul Adriana Cicu, consilierul Claudia Vulpoiu, preotul Adrian Moisescu.

Anul școlar a început cu vești bune pentru această instituție de învățământ. Din bugetul local va funcționa în continuare programul ,,After School” iar Grădinița Voinești va fi modernizată și în viitor va avea program prelungit (sală de grupă, sală de mese și dormitoare). După discursurile autorităților locale, preotul Adrian Moisescu a oficiat o slujbă de binecuvântare după care elevii au intrat în sălile de clase unde pe bănci îi așteptau manuale școlare.

La Școala Primară din Pojorâta, clopoțelul a sunat luni, 9 septembrie, prima dată. Cu emoție preșcolarii și școlarii din această instituție, părinții și cadrele didactice au ascultat discursul directorului Maria Robert și urările oficialităților din conducerea locală: ale primarului Toader Marian, ale viceprimarului Cicu Adriana și ale consilierului, Claudia Vulpoiu.

În prima zi de școală autoritățile locale din Lerești au ajuns la festivitatea de deschidere și la Școala Gimnazială numărul 1 din Lerești. Primarul Marian Toader a felicitat elevii si profesorii pentru rezultatele foarte bune obținute anul școlar trecut la olimpiade și concursuri extrașcolare și a urat succes și rezultate excelente și în viitor. 

Preotul Caplan Răzvan a săvârșit Sfânta Liturghie si a binecuvântat elevii. La eveniment a fost prezent și agentul- șef, Ilinca Ionuț de la Postul de Poliție al comunei.

 

 

About The Author

Related posts