6.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Fraiereală la drumul mare. A apărut un nou site care vinde roviniete. Nu oricum

Alte Știri

Fraiereală la drumul mare. A apărut un nou site care vinde roviniete. Nu oricum. Ci la la suprapreț. Taxele de drum sunt vândute chiar și cu 200% mai mult. Respectiva platformă nu este autorizată pentru comercializarea rovinietei, dar cei care o administrează au găsit soluții ca proprietarii de mașini să nu-și dea seama că sunt înșelați.

Un site care la prima vedere pare de încredere, în realitate o adevărată capcană pentru șoferii români. Este noua metodă prin care tâlharii încearcă să se îmbogățească.

Delia Olaru, jurnalist Digi24: Șoferii care vor să cumpere rovinietă de pe acest site ar trebui să plătească pentru un autoturism categoria B 563 de lei pe an. Adică cu aproape 400 de lei mai mult decât ar plăti daca ar plăti taxa de drum pe un site oficial.

Fraiereală la drumul mare. A apărut un nou site care vinde roviniete. Nu oricum

Experții spun că administratorii platformelor de acest fel acționează după o strategie bine pusă la punct. Rovinietele achiziționate la suprapreț sunt valabile, iar șoferii nu își dau seama că au fost înșelați.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Site-ul respectiv nu are el roviniete. Intră repede cu datele cetățeanului care a făcut comanda pentru rovinietă pe un site oficial și o furnizează celui care a cerut-o la un preț exagerat de mare. Nu doar că sunt păcăliți să plătească o sumă de trei ori mai mare, dar șoferii nici nu își pot recupera banii dacă vând mașina înainte să expire rovinieta.

Deși pierd timp, scepticismul îi salvează pe mulți de escroci. Așa că merg direct la benzinării să obțină pe loc hârtia care le demonstrează că au plătit taxa de drum. Reprezentanții CNAIR spun că închid site-urile neautorizate de îndată ce le descoperă. Doar că escrocii nu pot fi identificați la fel de ușor, și nici pedepsiți.

 

Ultimele Știri

VIDEO. Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap!

Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap! Nici nu a trecut bine 1 Decembrie că au...

Alte știri din aceeași categorie