-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

Frumos și de succes. A dat lovitura cu jocurile virtuale

Alte Știri

Frumos și de succes. A dat lovitura cu jocurile virtuale. Mircea Matei, un absolvent de Psihologie în vârstă de 24 de ani, a deschis la începutul lui 2018 o sală cu jocuri bazate pe realitatea virtuală, sub numele UniVRse. A făcut anul trecut afaceri de 47.000 de euro.

În sala din zona Pipera a Capitalei pot merge copiii şi adulţii. Realitatea virtuală fiind folosită atât ca formă de divertisment, cât şi ca modalitate de a vindeca anxietăţi precum frica de înălţime, de zbor, de animale sau de spaţii strâmte.

„Ideea mi-a venit în timp ce eram stu­dent la Facultatea de Psihologie în Marea Britanie, la University of Essex. Acolo se discuta foarte mult despre realitatea virtuală şi studiile care au arătat eficienţa acesteia în domenii precum psihoterapie, educaţie, training, medicină, entertainment“, poves­teşte Mircea Matei.

Întors în România, s-a gândit iniţial să investească într-un cinema VR. Însă licenţele pentru astfel de filme erau prea scumpe. Aşa că s-a reorientat către sala de jocuri. A început să citească despre echipamente, despre software-uri. Dar şi ce beneficii poate avea această tehnologie, apoi a decis să le aplice în România.

„Realitatea virtuală este experi­mentată prin intermediul unor ochelari mai performanţi, care au nevoie de un calculator de ultimă generaţie pentru a rula aplicaţii de VR (virtual reality – trad.) şi a genera mediul virtual“, explică Mircea Matei.

După ce a lucrat o perioadă ca psiholog pentru copii, a obţinut o finanţare de 40.000 de euro prin Start-Up Nation şi, adăugând şi contribuţia financiară a unui partener – Claudiu Lupaş – care s-a alăturat acestui business, a deschis sala de jocuri UniVRse.

„O parte din echipamente au fost cumpărate la început, altele pe parcurs. Am investit circa 80.000 de euro doar în echipa­mente – calculatoare, ochelari, televi­zoare, mobilier, amenajare. Cel mai mare procent din bani s-a dus pe echi­pamente“, spune Mircea Matei. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie