23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Gabriel Oprea a cerut de urgenţă Argeşului, să întocmească hărţile de risc ale judeţului!

Alte Știri

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a întrunit în mai multe şedinţe cu scopul cartografierii şi întocmirii unor hărţi de risc la nivelul judeţului Argeş, pe baza inventarierii principalelor surse generatoare de situaţii de urgenţă, precum şi pe baza evaluării istoricului calamităţilor cu care judeţul Argeş s-a confruntat în ultimii 25 de ani (inundaţii, cutremure, avalanşe, incendii, explozii, etc).

Solicitarea a venit din partea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi se referă la identificarea tuturor categoriilor de risc de la nivelul întregului judeţ. În plus, pe lângă aceste hărţi, s-au întocmit şi aşa numitele registre de capabilităţi care cuprind inventarierea tuturor resurselor de intervenţie umane şi tehnice de la nivel de municipiu, oraş şi comună pe care le putem utiliza în cazuri de situaţii de urgenţă, mijloace care aparţin atât instituţiilor statului, cât şi agenţilor economici. Resursele au fost grupate pe urgenţe de intervenţie, pe 3 coduri – Alpha (pentru resursele disponibile 24 de ore, din 24, cu timp de operaţionalizare de la 3 până la 60 de minute), Bravo (pentru resursele ce se pot operaţionaliza într-un interval mai mare de 60 de minute) şi Charlie (cele care presupun mobilizarea unor resurse suplimentare. Altfel spus, cele două situaţii întocmite la nivel judeţean au ajutat la reanalizarea tuturor procedurilor de intervenţie pentru fiecare tip de risc în parte şi, totodată, ne vor ajuta să avem o radiografie mai bună asupra mijloacelor cu care putem acţiona în cazul producerii unui accident, putând scurta foarte mult timpii de reacţie.

,,Precizăm faptul că în judeţul Argeş se regăsesc 21 din cele 22 de tipuri de risc identificate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, (mai puţin risc de poluare maritimă şi de coastă) însă nu dorim ca cetăţenii să se alarmeze sau să considere iminentă producerea unei situaţii de risc. Trebuie înţeles şi ştiut faptul că noi, autorităţile, trebuie să depunem toate eforturile pentru a preveni şi limita cât de mult posibil efectele- dacă situaţia o impune. În plus, până la finalul lunii, împreună cu toate instituţiile din judeţ, se va face un necesar de echipamente de intervenţie- fie că discutăm de autospeciale de pompieri, bărci, maşini de descarcerare, maşini pentru ambulanţă – pe care îl vom înainta Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, condus de secretarul de stat, Raed Arafat, sperând să putem obţine finanţări de orice fel pentru a mări stocul de tehnică de intervenţie din judeţ”, a declarat colonelul Ion Popa, inspector-şef al ISU.

 

 

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie