7.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Greşeala care le poate tăia românilor ajutorul de încălzire

Alte Știri

Greşeala care le poate tăia românilor ajutorul de încălzire.

Guvernul României va acorda și în acest an ajutorul de încălzire pentru persoanele care au un anumit nivel al veniturilor. Acest ajutor se va acorda pentru perioada 1 noiembrie 2023- 31 martie 2024.

Pentru a putea beneficia de acest ajutor pentru încălzire trebuie să depui o cerere și o declarație pe propria răspundere la primpăria din raza domiciliului.

Această cerere trebuie să conțină date privind componenta familiei, veniturile lunare, care nu trebuie sa depășească 1386 lei/persoană, în cazul familiilor. Și de până la 2053 lei/persoană, în cazul persoanelor singure, dar și date despre sistemul de încălzire utilizat în locuință.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Greşeala care le poate tăia românilor ajutorul de încălzire

O simplă greşeală le poate tăia însă românilor din banii primiţi de la stat ca ajutor de încălzire. Oamenii vor mai primi bani de căldură, însă mai puţini.

Persoanele cu venituri reduse pot beneficia în sezonul rece, adică în perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2023 și 31 martie 2024, de un ajutor lunar pentru încălzirea locuinței.

Cererea pentru ajutorul de încălzire trebuie depusă până în data de 15 octombrie. Însă românii care îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pot depune solicitările și după această dată.

Ajutor încălzire 2022 – 2023: Condiţii, valoare ajutoare, termen cerere. Cum obţii voucherul de lemne

Cererile și declarațiile pe propria răspundere se depun, individual sau prin asociațiile de proprietari ori locatari, la primăria comunei, orașului, municipiului ori, după caz, a sectorului municipiului București.

Acceptarea cererii pentru ajutorul de încălzire se comunică românilor până pe 15 noiembrie.

În situaţia în care cererea pentru acordarea ajutorului de încălzire este depusă după data de 20 a unei luni, banii se vor da din următoarea lună. Dar suma va fi mai mică și nu va acoperi toată perioada sezonului rece, adică intervalul 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

Ajutorul de încălzire pentru sezonul rece poate fi cerut de familiile de români care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei pe fiecare membru sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 de lei.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Categoriile de ajutoare pentru încălzire sunt, în funcție de sistemul de încălzire utilizat în locuință, următoarele:

– ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat

– ajutor pentru gaze naturale

– ajutor pentru energie electrică

– ajutor pentru combustibili solizi și/ sau petrolieri.

Pe lângă ajutorul pentru încălzirea locuinței, persoanele cu venituri mici pot primi un ajutor financiar suplimentar pentru energie, destinat acoperirii unei părți din consumul energetic al gospodăriei.

Acesta se acordă lunar, pe parcursul întregului an și se poate cumula cu ajutorul pentru încălzire, potrivit avocatnet.ro.

Ultimele Știri

Priviți distanța! Nu se apropie de Ea, le e frică că se ia!

Priviți distanța! Nu se apropie de Ea, le e frică ca se ia! La ora 12.00 a început dezbaterea...

Alte știri din aceeași categorie