7.5 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

Grupul CEZ în România implementează sistemul teleworking pe termen lung

Alte Știri

Încă de la începutul stării de urgenţă, peste 50% dintre angajaţii companiilor CEZ din România şi-au derulat activitatea în regim de telemuncă. Eficienţa operaţională dovedită şi prioritatea siguranţei angajaţilor şi clienţilor CEZ au condus la decizia managementului de a menţine regimul de telemuncă în aceleaşi condiţii până la finalul anului 2020. În paralel, conducerea Grupului va explora beneficiile şi modul cel mai util de aplicare a noului sistem în activitatea companiilor din Grup pe termen lung.

Având în vedere rolul critic de a asigura alimentarea continuă cu energie electrică a consumatorilor pe toată durata stării de urgenţă şi a lunilor de stare de alertă, angajatorul a luat rapid o serie de măsuri menite să reducă riscul de infectare, dar şi să asigure continuitatea operaţională. Rezultatele acestor măsuri au fost la nivelul sau chiar peste rezultatele operaţionale înregistrate anterior stării de urgenţă, referindu-ne la nivelul de îndeplinire a planului de investiţii în reţeaua de distribuţie a energiei electrice, derularea sau finalizarea cu succes a unor proiecte strategice, lansarea sau îmbunătăţirea unor produse şi servicii din portofoliul CEZ Vânzare sau îndeplinirea parametrilor de producţie a energiei verzi de către companiile produăatoare din Grup.

„După 5 luni de când am fost nevoiţi să abordăm regimul de muncă într-un mod cu totul diferit, fără să avem de ales, pot spune că am realizat 44% din planul de investiţii CAPEX al Distribuţie Oltenia, am reuşit să transferăm în telemuncă întreaga echipa Call Center, avem în execuție proiecte cu fonduri europene în valoare de 62 910 mii lei – valoare totală proiecte, fără TVA, și am lansat un parteneriat de responsabilitate socială cu Salvaţi Copiii pentru produsul CEZ Verde. Avem cu 132% mai multe conturi My CEZ în comparație cu primele șapte luni ale anului 2019, iar nivelul de utilizare al canalelor online pentru transmiterea petițiilor a crescut cu 38%. Totodată, am produs 732 889 MWh energie regenerabilă netă şi suntem în linie cu calendarul tuturor proiectelor strategice pe care ni le-am propus la începutul anului. Toate acestea, având mai bine de 50% dintre angajaţii Grupului în telemuncă, în siguranţă. În plus, angajaţii noştri au demonstrat responsabilitate şi mobilizare exemplară în toată această perioadă. În aceste condiţii, decizia de a prelungi modul de lucru de la distanţă până la finalul anului 2020 a venit foarte firesc şi la fel de firesc vine şi demersul nostru de a identifica toate beneficiile, dar şi cele mai potrivite condiţii de a-l aplica pe termen lung la nivelul cât mai multor activităţi din Grup”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.

Măsura de telemuncă se aplică tuturor activităţilor care nu presupun deplasarea în instalaţiile de distribuţie şi producţie a energiei electrice din amenajările tehnice sau de la consumator. Pentru personalul care execută activităţi tehnice în instalatiile electrice sunt asigurate echipamente de protecţie şi prevenţie corespunzătoare şi sisteme de comunicare la distanţă pentru a reduce contactul cu alţi angajaţi din Grup şi consumatori sau parteneri pe parcursul îndeplinirii sarcinilor.

La nivelul Grupului CEZ în România, toţi angajaţii sunt dotaţi cu materialele necesare şi respectă o serie de reguli specifice de prevenţie şi protecţie sanitară. 

Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie