11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Î.P.S. Calinic prezent la lansarea cărţii unui jurnalist

Alte Știri

Săptămâna trecută, jurnalistul Sterian Pricope alături de invitaţi, în sala mare a primăriei Câmpulung a mai scris o pagină la Istoria Muscelului, de data aceasta alături de preoţime. Prezent la lansarea celui de-al doilea volum „Istorii Neconvenţionale din Muscel”, al cărui autor este Sterian Pricope, a fost Î.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, alături de subordonaţii săi preoţi din zona Muscel.

Primul volum lansat de jurnalistul Sterian Pricope, înzestrat nativ şi cu veleităţi istorice scriitoriceşti, continuă seria de întâmplări fabuloase având în prim-plan personaje din Muscel, şi de această dată cititorii având ocazii să descopere evenimente uitate şi amănunte istorice în premieră. Astfel, printre multe altele, este prezentată povestea câmpulungeanului Iorgu Dumitrescu, un negustor care şi-a cheltuit averea-i imensă zidind zeci de biserici, oferind gratuit sute de mii de cărţi creştine şi ajutându-i pe săraci, după ce a aflat că fusese căsătorit, fără voie, cu propria lui soră. De asemenea, este dezvăluit cum un muscelean a câştigat Raliul Monte-Carlo, este relatată impresionanta lucrare a lui Dumnezeu prin care, după jertfe şi încercări, a fost recunoscut şi canonizat Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel, este povestit destinul tragic al musceleanului care s-a născut într-un palat blestemat sau cum s-a ajuns ca moşnenii câmpulungeni să îi ofere gratuit familiei regale loc de construcţie şi terenuri de vânătoare, asta după ce, în ciuda ofertei financiare generoase, refuzaseră iniţial ridicarea aici a castelului regelui Carol I. Cel de-al doilea volum reprezintă o invitaţie la o plimbare, din perspectivă istorică, prin Câmpulung, fiecare stradă fiind catagrafiată menţionându-se date despre personalităţile al căror nume îl poartă, prezentându-se principalele clădiri, denumirile vechi, ş.a.m.d. Albumul cuprinde circa 400 de fotografii alb-negru şi color, inclusiv ilustraţii de epocă din Câmpulungul de altădată. Cele două volume pot fi procurate de la galeria Arta, din Câmpulung.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie