11.1 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Implanturile dentare – Totul ce trebuie să știi

Alte Știri

Acest articol oferă o privire detaliată asupra implanturilor dentare, evidențiind beneficiile, procesul de inserare și răspunzând la cele mai frecvente întrebări legate de această procedură. Se subliniază, de asemenea, expertiza și profesionalismul echipei de la Top Alt Dental din Brașov în domeniul implantologiei.

În lumea modernă a stomatologiei, implanturile dentare au devenit soluția de aur pentru înlocuirea dinților lipsă. Această tehnologie avansată oferă pacienților o soluție durabilă și estetică, care imită în mod natural funcția și aspectul dinților reali. La Top Alt Dental în Brașov, ne mândrim cu faptul că oferim această soluție revoluționară pacienților noștri.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive mici, de obicei realizate din titan, care sunt inserate în osul maxilar sau mandibular pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă. Odată ce implantul este inserat și osul s-a integrat în jurul lui, acesta poate susține o coroană, o punte sau o proteză.

Beneficiile implanturilor dentare

 1. Durabilitate: Cu îngrijirea adecvată, implanturile pot dura o viață.
 2. Funcționalitate: Ele funcționează ca dinții naturali, permițându-vă să mâncați, să vorbiți și să zâmbiți fără restricții.
 3. Estetică: Implanturile arată și se simt ca dinții naturali.
 4. Prevenirea resorbției osoase: Implanturile previn pierderea osoasă care poate apărea după pierderea dinților.

Procesul de inserare a implantului

 1. Consultarea inițială: La Top Alt Dental, fiecare pacient este evaluat în detaliu pentru a determina dacă este un candidat potrivit pentru implanturi.
 2. Planificarea tratamentului: Utilizăm tehnologie avansată, inclusiv radiografii 3D, pentru a planifica exact locația și unghiul fiecărui implant.
 3. Inserarea implantului: Sub anestezie locală, chirurgul nostru stomatolog va insera implantul în os.
 4. Perioada de vindecare: Osul din jurul implantului necesită timp pentru a se integra. Aceasta poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni.
 5. Restaurarea: După vindecare, se atașează coroana, puntea sau proteza.

Întrebări frecvente

 1. Implanturile dentare sunt dureroase?
  • Majoritatea pacienților raportează un disconfort minim după procedură, comparabil cu o extracție dentară.
 2. Cât timp durează întregul proces?
  • Depinde de complexitatea cazului, dar în medie, de la inserarea implantului până la restaurare, poate dura între 3 și 9 luni.
 3. Care sunt riscurile asociate cu implanturile dentare?
  • Complicațiile sunt rare, dar pot include infecții, leziuni nervoase sau sinuzite.
 4. Implanturile necesită îngrijire specială?
  • Nu, ele pot fi îngrijite ca dinții naturali, prin periaj regulat și folosirea aței dentare.
 5. Cât costă un implant dentar la Top Alt Dental în Brașov?
  • Costurile variază în funcție de complexitatea cazului. Vă recomandăm să ne contactați pentru o consultație și un deviz precis.

Alegerea clinicii potrivite

Alegerea locului potrivit pentru a primi un implant dentar este esențială. Trebuie să aveți încredere în echipa care vă va trata. La Top Alt Dental în Brașov, avem o echipă de profesioniști cu experiență în implantologie. Folosim tehnologie de ultimă generație și ne asigurăm că pacienții noștri sunt confortabili și informați pe parcursul întregului proces.

Pentru mai multe informații despre implanturile dentare, vă recomandăm să consultați WebMD, o resursă de încredere în domeniul sănătății orale.

A avea un zâmbet complet și sănătos este esențial pentru încrederea și calitatea vieții dvs. Implanturile dentare oferă o soluție durabilă și naturală pentru înlocuirea dinților lipsă. Dacă sunteți interesat de această procedură, contactați Top Alt Dental în Brașov pentru a programa o consultație.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie