4.1 C
Campulung Muscel
luni, 11 decembrie, 2023

În Argeș niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă de la Evaluarea Națională

Alte Știri

Astăzi, 16 iunie, s-a încheiat sesiunea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2022).

În cele două zile de examen, în județul Argeș, elevii au susținut probele în 122 de centre de examen, prezența acestora la probe fiind după cum urmează:

– la proba din 14 iunie, la disciplina limba și literatura română, au fost prezenți 4719 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4869 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 150 de absolvenți.

– la proba din 16 iunie, la disciplina matematică, au fost prezenți 4715 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4870 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 155 de absolvenți.

Menționăm faptul că niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Ultimele Știri

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor. Lidl România continuă să sprijine persoanele...

Alte știri din aceeași categorie