5.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

În atenţia elevilor şi studenţilor care primesc pensie de urmaş!

Alte Știri

În atenţia elevilor şi studenţilor care primesc pensie de urmaş!

Pentru evitarea suspendării din plată, începând cu data de 01.10.2018 a pensiilor de urmaş, este obligatorie depunerea adeverinţei de elev/student, la Casa Judeţeană de Pensii Argeă, la următoarele termene:

  • Pentru copiii care au varsta peste 16 ani si urmeaza o forma de invatamant (liceu zi/seral sau scoala postliceala), adeverinta de elev, insotita de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul, din care rezulta ca in anul scolar 2018 – 2019 urmeaza o forma de invatamant organizata conform legii, eliberata dupa inceperea anului scolar, va fi depusa pana la data de 25.09.2018.

In cazul nedepunerii acestei adeverinte, pensia de urmas aferenta lunii octombrie 2018 se retine de la plata. 

  1. Studentii urmasi, in varsta de pana la 26 de ani, au obligatia ca pana la data de 25.09.2018 sa depuna o declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca isi continua studiile in anul universitar 2018 – 2019, insotita de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul.

Dupa inceperea anului universitar, pana la data de 25.10.2018, aceastia au obligatia de a depune adeverinta eliberata de unitatea de invatamant din care sa rezulte ca urmeaza o forma de invatamant superior in anul universitar 2018 – 2019, insotita de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul.

In situatia in care studentii urmasi nu depun declaratia pe propria raspundere in sensul continuarii studiilor pana la data de 25.09.2018, pensia de urmas aferenta lunii octombrie 2018 va fi retinuta de la plata.

In situatia in care studentii urmasi nu vor depune adeverinta prin care se face dovada continuarii studiilor pana la data de 25.10.2018, pensia de urmas aferenta lunii noiembrie 2018 va fi retinuta de la plata.

Pensiile retinute de la plata, se vor plati in luna urmatoare prezentarii documentelor solicitate, cu acordarea retroactiva a drepturilor suspendate.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie