7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

În atenţia tuturor cetăţenilor!

Alte Știri

În atenţia tuturor cetăţenilor! Cum putem evita CREȘTEREA preţului serviciului de salubritate! COLECTAREA SELECTIVĂ a deşeurilor, o soluţie pentru economii în gospodărie şi protecţia mediului!

Contrar părerii preconcepute că GUNOIUL este doar gunoi şi trebuie aruncat, iar de multe ori facem acest lucru fără a ne gândi la urmări, în mare parte (peste jumătate), resturile care rezultă într-o gospodărie din activităţile casnice pot fi refolosite şi reciclate.

Iar acest lucru înseamnă economii în gospodărie şi protejarea mediului. BANI MAI MULŢI ÎN BUZUNAR şi UN MEDIU MAI CURAT!

Potrivit ultimelor calcule, luând în considerare cantităţile care intră în sistemul integrat, mai ales în mediul rural, şi ultimele reglementări legale în domeniu, din 2019 este posibil să avem o CREȘTERE A PREŢURILOR pentru gestionarea deşeurilor menajere.

Pentru a evita acest lucru, este absolut necesar să luăm în considerare soluţia de selectare la sursă a deşeurilor. 
 
Aceasta înseamnă:

• Devierea deşeurilor biodegradabile în COMPOSTOARE INDIVIDUALE. Puneţi aici iarba, crenguţele şi materiile vegetale scoase din grădini şi resturile alimentare (cu anumite excepţii). 

• Depozitarea separată a DEŞEURILOR RECICLABILE în SACUL GALBEN: plastic, metal, hârtie, carton. NU ARDEȚI deșeurile din plastic pentru că emană DIOXINĂ, un compus toxic care nu se ridică în aer și pe care îl veti inhala imediat.

• Selectarea şi predarea la termenul stabilit a sacului pentru STICLĂ.

• Predarea separat către operatorul de salubritate, după graficul stabilit de Primărie, a deşeurilor voluminoase.

• Depozitarea în containere şi pubele NUMAI a deşeurilor reziduale care nu fac parte din cele reciclabile. FĂRĂ cenușă, pământ și alte deșeuri biodegradabile! 

Ultimele Știri

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani? Codul Rutier...

Alte știri din aceeași categorie