6.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Ingredientul banal din bucătărie care curăță sticla de la aragaz

Alte Știri

Ingredientul banal din bucătărie care curăță sticla de la aragaz. Față de inox, sticla este mult mai greu de întreținut pentru că se pătează mult mai ușor, iar urmele sunt mult mai vizibile. Astfel, pentru a întreține sticla de la aragaz în condiții optime, este foarte important să fie curățată cu produsele potrivite.

Un avantaj al plitei electrice față de aragazul pe gaz este că nu mai scoți bucăți de mâncare arsă din arzătoare. Zilnic se curăță plita electrică, după utilizare, ceea ce o menține curată. Dar este benefic să o speli foarte bine, măcar o dată pe săptămână, folosind produse special concepute pentru a îndepărta petele și depunerile de grăsime.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Din fericire, curățarea sticlei de la aragaz nu este imposibilă, dar este nevoie de un efort, de un plan pentru a o face să arate din nou ca nouă. Există mai multe metode care te învață cum să cureți sticla de la aragaz. În funcție de modelul aragazului tău, de cât de murdară este sticla și de preferințele tale în materie de produse de curățat.

Amestecul care curăță sticla de la aragaz imediat

O dată pe săptămână curăță sticla cu detergent special pentru dizolvarea grăsimii. Folosește un produs de curățare conceput pentru acest scop. Aplică detergentul și așteaptă 10 minute (sau urmează instrucțiunile de pe flacon) înainte de a șterge. Folosește o cârpă din microfibră pentru a usca și lustrui sticla de aragaz pentru a menține strălucirea.

Evită spălarea prin periaj, bureți curățat, lavetele magice sau alte echipamente de curățare abrazive, deoarece acestea pot zgâria sticla. Șterge cu o cârpă din microfibră sau cu un burete moale. Și nu pune prea mult detergent și nici nu apăsa prea tare deoarece presiunea poate sparge sticla. În schimb, dacă o pată nu se șterge, încearcă una dintre metodele de curățare cu produse făcute acasă, fără a provoca daune.

Ingredientul banal din bucătărie care curăță sticla de la aragaz

Iată cu ce se curăță sticla de la aragaz și de ce ai nevoie pentru a-ți ușura munca cât mai mult posibil, folosind produse pe care le ai în casă:

  • Tip de pete pe sticlă         –  Soluție de curățare
  • Pete de apă                        – Oțet alb
  • Mâncare vărsată                 – Oțet si bicarbonat de sodiu
  • Reziduuri vechi de curățare  – Oțet si bicarbonat de sodiu
  • Depozite minerale               – Detergent de vase, bicarbonat de sodiu și acid citric
  • Micro zgârieturi de la vase    – Detergent de vase, bicarbonat de sodiu și acid citric.

Cel mai bun detergent pentru sticla de la aragaz este un amestec de articole pe care le aveți deja în casă: bicarbonat de sodiu și oțet. Este o alternativă excelentă, non-toxică, la soluțiile chimice puternice.

  1. Dacă există grăsime acumulată și murdărie pe sticlă, presară niște bicarbonat de sodiu pe zonele afectate. Apoi, pulverizează bicarbonatul de sodiu cu un amestec dintr-o parte de oțet și o parte de apă; bicarbonatul de sodiu va începe să clocotească.
  2. Apoi folosește un burete neabraziv pentru a întinde pasta pe sticlă și șterge cu o cârpă umedă pentru a îndepărta totul. Un burete care nu se zgârie va duce treaba la bun sfârșit. Dar indiferent de produsul pe care îl folosești, este esențial ca acesta să nu fie abraziv, deoarece zgârierea sticlei poate provoca daune permanente.
  3. Termină prin curățarea sticlei cu un detergent pentru sticlă, astfel încât să strălucească.
Ultimele Știri

VIDEO. Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap!

Mașină făcută zob în trafic! Circulația rutieră dată peste cap! Nici nu a trecut bine 1 Decembrie că au...

Alte știri din aceeași categorie