26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Într-un an, Argeşul primeşte cele mai multe microbuze şcolare

Alte Știri

Toate localităţile din mediul rural care au depus cereri pentru a intra în posesia unui microbuz şcolar ca elevii să nu mai meargă pe jos la şcoală, vor primi aceste autovehicule până la sfârşitul anului. Săptămâna trecută, în Piaţa Victoriei, a avut loc ceremonia de predare a primului lot de microbuze şcolare 16+1 locuri, achiziţionate conform O.U.G. 12/04.07.2014. Din primul lot de 100 de vehicule, judeţului Argeş i-au fost repartizate 18 microbuze, la înmânarea oficială a cheilor primelor microbuze, efectuată de premierul Victor Ponta şi de vicepremierul Liviu Dragnea, fiind invitaţi să participe primarii comunelor Stoeneşti, Leordeni şi Mozăceni. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a mulţumit tuturor factorilor implicaţi în acest demers, subliniind importanţa discuţiilor purtate de către reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene cu primul ministru al României, Victor Ponta, şi cu ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, cu prilejul vizitelor în judeţul Argeş.

”Faptul că, urmare a solicitărilor noastre, elevii din comunităţile rurale vor beneficia de transport şolar cu aceste 40 de maşini, reprezintă pentru noi un semnal pozitiv, este dovada interesului faţă de asigurarea celor mai bune condiţii la educaţie pentru aceşti copii. Acest lucru s-a concretizat foarte repede, fiind cel mai mare număr de autovehicule achiziţionate într-un an. Deocamdată, am căutat să acoperim priorităţile, în prezent fiind asigurat necesarul de mijloace de transport în proporţie de 80-90%. În cea de-a doua etapă, care se va derula în octombrie –  decembrie, vor mai ajunge în Argeş încă 22 de microbuze, ce vor deservi comunele Băbana, Bălileşti, Bogaţi, Boţeşti, Cocu, Cuca, Davideşti, Lereşti, Lunca Corbului, Morăreşti, Pietroşani, Poienarii de Argeş, Schitu Goleşti, Slobozia, Suseni, Teiu, Ţiţesti, Uda, Ungheni, Valea Danului, Vedea şi Vlădeşti” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău.

În prima etapă, au fost livrate 18 microbuze 16+1 locuri, ce vor asigura transportul şcolar pentru elevii din comunele Albota, Bascov, Băiculeşti, Bârla, Budeasa, Ciofrângeni, Coşeşti, Dârmăneşti, Dragoslavele, Izvoru, Leordeni, Mălureni, Merişani, Mihăeşti, Mozăceni, Priboieni, Răteşti şi Stoeneşti. Microbuzele, marca Opel, au o capacitate de 16+1 locuri şi sunt dotate cu servodirecţie, sisteme electronice de asistenţă la frânare şi antipatinare, control al stabilităţii, cronotahograf, aer condiţionat şi au o garanţie de 5 ani în limita a 150.000 de kilometri.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie