21.3 C
Campulung Muscel
marți, 25 iunie, 2024

Întrevederea ministrei justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders

Alte Știri

Întrevederea ministrei justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

În cursul zilei de 10 septembrie 2023, în marja reuniunii miniștrilor de justiție din statele membre ale Consiliului Europei, la Riga, ministra justiției a avut o întâlnire cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Întrevederea ministrei justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders

Oficialul român a mulțumit pentru decizia de ridicare a MCV.  Și a mai afirmat că România așteaptă decizia formală: “Este un pas important pentru România și cetățenii săi”. L-a asigurat pe comisarul european că o prioritate a mandatului său este continuarea reformelor angajate de România în domeniul justiției.
Partea română a afirmat că recomandările din Raportul privind statul de drept 2023, precum și cele de la Comisia de la Veneția, sunt în curs de analiză. Așteptăm, totodată, analiza legilor justiției, realizată de către Comisie în jalonul PNRR 423.

Un alt subiect de interes pentru Comisar a fost reprezentat de amendamentele la legea pensiilor de serviciu pentru magistrați: “Vom găsi curând o soluție de echilibru”, a afirmat ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu.
Comisarul european pentru justiție a arătat interes pentru gradul de ocupare a posturilor de procurori și judecători. Precum și pentru impactul noului sistem de investigare a infracțiunilor de corupție din sistemul judiciar.

La final, ministra justiției a dat asigurări că va continua dialogul constant, deschis și constructiv cu Comisia Europeană și cu comisarul european pentru justiție.

Ultimele Știri

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei!

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale...

Alte știri din aceeași categorie