10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Ionel Ispir: “Am intensificat controalele pe linie silvică!”

Alte Știri

La începutul anului, comisarul-şef Ionel Ispir l-a detronat pe Petre Ioniţescu din funcţia de inspector-şef al poliţiei Argeş. Ionel Ispir a lucrat o perioadă la poliţia Curtea de Argeş, ocupând funcţia de adjunct al comandantului. Ionel Ispir este al cincilea judiciarist care ajunge inspector-şef al poliţiei Argeş, fiind pregătit şi pentru o schimbare dacă munca sa, nu se arată eficientă.

Cum vă prezentaţi cu activitatea poliţiei până în acest moment?

– Încă nu am realizat materialele de bilanţ, nu toţi indicatorii au fost centralizaţi, însă din datele pe care le avem până în prezent în trimestrul întâi, anul 2014, a fost al trendul pozitiv, în rândul infracţiunilor sesizate, ceea ce este un lucru bun, este al doilea an consecutiv când mergem pe o infracţionalitate în scădere, sesizată, atât în mediul urban cât şi rural.

Cum se prezintă activitatea poliţiei Câmpulung? Mai ales că de curând a fost recompensată simbolic!

– Nu numai poliţia Câmpulung a fost recompensată simbolic, ci şi poliţia din Topoloveni. Cei de la Câmpulung se află la cea de-a doua plachetă consecutivă din ultimii doi ani, rezultate bune şi foarte bune, pentru anumite domenii, aspect ce vreau să fie confirmat şi de cetăţeni, eu am spus-o şi o repet, noi suntem până la urmă apreciaţi de cetăţeni, degeaba dau bine indicatorii şi statisticile noastre dacă populaţia este nemulţumită, dacă gradul de siguranţă al cetăţeanului este scăzut, atunci noi nu suntem eficienţi, nu ne dorim asta, aşadar facem tot ce depinde de noi, pentru a crea un climat de ordine, de siguranţă, pentru cetăţean.

Ce ne puteţi spune au scăzut infracţiunile cu violenţă?

– Au scăzut infracţiunile grave cu violenţă, avem o creştere la infracţiunile de lovire, vreau să fac precizarea că am avut zilnic 200-300 de poliţişti în dispozitivele de ordine, care au acţionat pentru menţinerea ordinii publice, în această perioadă, totuşi au fost, înregistrate şi evenimente. Am avut 50 de stări conflictuale intrafamiliale şi între vecini. Majoritatea conflictelor au apărut pe fondul consumului de alcool.

Aţi intensificat controalele pe linie silvică, se văd rezultate pe linia asta?

– Din punctul de vedere da, sper ca şi populaţia să resimtă acest lucru, cu certitudine o să acordăm o atenţie deosebită acestui domeniu, furtul de material lemnos şi evaziunea fiscală în domeniu, sunt specifice pentru că avem o zonă muntoasă, cu multă vegetaţie forestieră şi atunci şi atenţia noastră este cu predilecţie pe acest domeniu.

Ce proiecte aveţi pe viitor?

– Obiectivele noastre sunt cele generale ale poliţiei române şi având în vedere specificul zonei sunt şi obiective specifice ale judeţului, principalul obiectiv creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, identificarea şi destructurare grupărilor infracţionale, combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, evaziune fiscală, reducerea riscului rutier şi furturi din conducte, produse petroliere. O să vedeţi în viitorul apropiat ce proiecte avem, nu pot să ies cu ele în presa scrisă.

Ce ne puteţi spune a scăzut numărul accidentelor rutiere în ultimii ani?

– În anul 2008 au fost înregistrate, un număr de 317 accidente, din care 99 de persoane au decedat. În anul 2009 au fost înregistrate 304 accidente, din care 71 au decedat. De asemenea în anul 2010 s-au înregistrat un număr de 288 accidente din care 57 au decedat, în anul 2011, numărul accidentelor a scăzut la 270 cât şi numărul decedaţilor la 55. În anul 2012 s-au înregistrat 265 de accidente din care şi-au pierdut viaţa 52 de persoane, iar în anul 2013 au fost 253 de accidente din care au murit 43 de persoane.În ultimii şase ani a scăzut numărul accidentelor, având în vedere infrastructura şi condiţiile, nu ştiu cât vom mai putea scădea, depunem eforturi în acest sens v-aş spune că în trimestrul unu din anul 2014, situaţia permiselor de conducere, suspendate a înregistrat un număr de 1.116, 354 au fost ridicate pentru viteză, la nivel naţional ocupăm locul unu, noi ca permise reţinute pentru viteză, pentru că aceasta este principala cauză, viteza neadaptată la condiţiile de drum. Vom acţiona permanent pentru viteză şi prioritate la trecerile de pieton.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie