7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Izvorul cu miros de ouă clocite, dar efecte miraculoase este reabilitat

Alte Știri

Se lucrează de zor! Izvorul din Olga Bancic va fi reabilitat. De reconstrucţia acestuia se ocupă Holcim, după ce au preluat proiectul de la primăria Câmpulung, cel realizat pentru reabilitarea Băilor Kretzulescu.

Autorităţile locale vor ca reabilitarea acestui izvor să fie gata, la zilele municipiului, dar toate ţin acum doar de Holcim, cum se încadrează în termeni şi condiţii. Este cunoscut faptul că Holcim de-a lungul timpului s-a implicat în tot felul de proiecte care să ajute populaţia oraşului. Despre apa de la izvorul din Olga Bancic putem spune că are efecte miraculoase, chiar dacă miroase a ouă clocite. Medicul Mircea Constantinescu a recomandat-o în cure de maxim 2 luni de zile, cu pauze lungi, deoarece determină stări de somnolenţă sau chiar epuizare fizică din cauza cantităţii mari de sulf.

Este o apă sulfuroasă, bicarbonatată, slab sulfatată, sodică, calcică, hipotonă, atermală. Exact ca la Călimăneşti, cu miros de ouă clocite, dar efecte miraculoase.

După reabilitarea izvorului va fi montat şi un panou informativ cu indicaţii, contraindicaţii şi mod de administrare pentru apa izvorului. Apa este recomandată pentru bolile de rinichi, cum ar fi: nefrite cronice simple fără fenomene de insuficienţă renală accentuată şi fără hipertensiune, nefrite albuminurice simple şi fără hipertensiune arterială, pielite, pielonefrite şi cistite cronice, litiaze renale neinfectate sau chiar infectate. De asemenea, se recomandă în bolile de nutriţie: gută şi diateze urice, diabet zaharat simplu fără denutriţie, acidoză sau complicaţii. În bolile ficatului şi ale căilor biliare: dischinezii ale căilor biliare, hepatite, hepato-colecistite cronice, angiocolite cronice, sechele după hepatite infecţioase sau virotice, litiază biliară necomplicată, sechele după operaţii pe căile biliare.

Cura este recomandată şi pentru stări alergice, urticarie, eczeme cronice toxice sau alimentare. Contraindicaţiile tratamentului cu această apă sunt: ulcer, hemoragii gastro-intestinale, gastritele şi colitele avansate, procesele inflamatorii renale sau calculoză fosfatică, această apă agravând precipitarea sărurilor alkaline, tumori maligne.

Ultimele Știri

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani? Codul Rutier...

Alte știri din aceeași categorie