23.5 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

Japonezii au organizat un stand educaţional în Argeş

Alte Știri

În perioada 5-10 mai 2014, la Universitatea Kinki din Osaka şi la Facultatea de Limbi Străine din Kyoto, Japonia, Asociaţia Româno-Japoneză de Educaţie şi Ştiinţă ARJES, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, şi CNR UNESCO, a organizat Standul de carte pe teme de educaţie şi ştiinţă OMUL ŞI UNIVERSUL. Cu această ocazie, a fost prezentat volumul Omul şi Societatea, ce cuprinde lucrări ştiinţifice ale profesorilor din România cât şi din Japonia, pe teme de învăţământ. În felul acesta, se poate face o paralelă mult mai amplă a procesului de educaţie din cele două ţări. Îmbucurător este faptul, că pe lângă profesori de valoare din România şi Japonia, au publicat şi studenţi din cele două ţări. Celor prezenţi la această manifestare, profesori universitari, oameni de ştiinţă, studenţi, le-a mai fost prezentată şi revista bilingvă româno-japoneză SOARELE, ajunsă la cel de al III-lea volum.

Această revistă cuprinde, în ordine cronologică, în paralel, evenimente din istoria celor două popoare. Cu ocazia acestui eveniment, celor care au publicat studii, li s-au înmânat diplome şi distincţii din partea Asociaţiei Româno-Japoneze de Educaţie şi ştiinţă, ARJES, a Consiliului Judeţean Argeş şi CNR UNESCO. ,,Această acţiune face parte dintr-un program mai amplu de activităţi, pe care l-am stabilit de comun acord cu delegaţia de profesori japonezi care ne-au vizitat judeţul în luna februarie, anul 2014, ocazie cu care s-a constituit Asociaţia Româno-Japoneză de Educaţie şi Ştiinţă. Menţionez că aceasta este prima asociaţie de acest gen din România, la care Consiliul Judeţean Argeş este partener. Personal, îmi doresc ca acest proiect să fie o punte de legătură între România şi Japonia, bazându-mă si pe faptul că în anul 2009 a avut loc sărbătorirea a 50 de ani de la restaurarea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări. Datorită acestui fapt, consider că este esenţial să se formeze şi să se consolideze o şcoală prin care să se formeze astfel de resurse umane pentru a deschide o nouă eră”, a declarat preşedintele Florin Tecău.

La realizarea acestui stand educaţional şi-au adus contribuţia membrii fondatori şi membrii de onoare ai Asociaţiei Româno-Japoneze de Educaţie şi Ştiinţă Argeş din România şi Japonia: academician Gheorghe Păun, prof. Corina Oprescu, prof. univ. Serban Valeca, istoric George Rotaru, prof. Cristina Tecău, prof. Emil Oprescu, ec. Ion Mânzână, prof. univ. dr. Tomohiro Moriyama, prof. univ. dr. Masashi Koyama, prof. univ. dr. Masafumi Fukumori, translator Oana Moriyama.

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie