17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

La mulți ani tuturor ofițerilor DGA din România. Vă mulțumim că existați!

Alte Știri

La mulți ani tuturor ofițerilor DGA din România. Vă mulțumim că existați!

La data de 30 mai 2024, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 19 ani de la înființare. Structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.

La mulți ani tuturor ofițerilor DGA din România. Vă mulțumim că existați!

În cei 19 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție. A intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.

CITEȘTE ȘI. Se dau mulți, mulți bani de la Stat pentru românii sub această vârstă. Trebuie ca aceștia să deschidă o afacere

Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.

Cea de-a doua direcție importantă de acțiune este reprezentată de acțiunile de combatere a corupției prin intermediul cărora DGA contribuie la asigurarea că personalul MAI acționează în conformitate cu legea și principiile etice. Demonstrează, totodată, angajamentul ministerului de a funcționa corect și transparent, ceea ce este esențial pentru menținerea sprijinului și colaborării din partea comunității.

CITEȘTE ȘI. Data când primesc beneficiarii cardurilor sociale, cei 250 de lei, în luna iunie

Direcția Generală Anticorupție este, practic, un pilon esențial în menținerea integrității, eficienței și respectării legalității în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Lupta împotriva corupției nu doar protejează drepturile cetățenilor, dar și asigură că instituțiile de ordine publică funcționează într-un mod transparent și responsabil. Consolidând astfel încrederea publicului și respectarea angajamentelor internaționale.

CITEȘTE ȘI. Coadă ca pe vremea lui Ceaușescu pentru a se trece prin altar, la biserica din centrul orașului Câmpulung Muscel

În acest context, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au desfășurat astăzi trei activități de educație anticorupție. Activități pentru promovarea integrității în rândul elevilor și cadrelor didactice din cadrul Liceului Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni. Aceste activități au constat în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție. Și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

  • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
  • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
  • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
  • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
  • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
  • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
  • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

Menționăm că, astfel de activități au fost desfășurate și în zilele anterioare în rândul elevilor și cadrelor didactice. s-au desfășurat în cadrul Colegiului Național ”Alexandru Odobescu” Pitești și Liceului Teoretic ”Ion Cantacuzino” Pitești.

Aceste întâlniri fac parte din activitățile dedicate Zilei Aniversare a Direcției Generale Anticorupție – 30 mai. Au fost desfășurate în baza protocolului de colaborare încheiat între Direcția Generala Anticorupție și Inspectoratul Școlar al Județului Argeș, participanților fiindu-le distribuite bancnote cu mesaje anticorupție.

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Argeș. Sediul se află în municipiul Pitești, strada Victoriei, nr. 60, județul Argeș, telefon/fax: 0248.607.000, interior 20.300.

Cetățenii județului Argeș care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806. Prin e-mail la adresa arges.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene, la adresa sus-menționată.

CITEȘTE ȘI. Ajutoare de la Stat de aproape 10.000 de lei pentru această categorie de români

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie