5.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Liceenii din Câmpulung pregătesc un spectacol de teatru multimedia

Alte Știri

Anul acesta Primăria Câmpulung și Casa de Cultură ”Tudor Mușatescu” onorează tradiția de  175 de ani a orașului Câmpulung în domeniul Dramaturgiei printr-un proiect de calibru, care sprijină sărbătorirea trecutului glorios al Teatrului Local prin crearea bazelor unui viitor pe măsură.

Astfel, proiectul pune bazele unei trupe locale de teatru, printr-un program educațional integrat, incluzând realizarea unui spectacol jucat de tinerii Muscelului pentru oamenii Muscelului. Trupa de Teatru este formată din elevi provenind din majoritatea liceelor din oraș și construiește un spectacol adaptat valorilor socio-culturale ale Câmpulungului și celebrării Scrisorii lui Neacșu.

Elevii beneficiază de un program de educație profesională, social și culturală, care va avea ca rezultat în luna Decembrie o serie de reprezentații cu public. Piesa include tehnici specific teatrului documentar, terapiei prin teatru și teatrului multimedia (videografie, fotografie, muzică, design), încorporând instrumente și metode de creație teatrală de ultimă generație.

În 1846, C.D. Aricescu creează la Câmpulungunul din primele teatre din țară, contribuind la transformarea orașului într-un vibrant centru cultural și turistic. Această moștenire este celebrată prin inițierea unei trupe de teatru profesioniste, care pune în valoare atât patrimonial istoric al Câmpulungului, cât și perspective tinerilor asupra prezentului și viitorului, o generație tânără care are nevoie să se bucure de o legătură sănătoasă și benefică cu sentimentul de Acasă în Câmpulung.

Liceenii participă la un program de educație și dezvoltare profesională, menit să le dezvolte creativitatea și să îi ajute să dobândească deprinderi practice prin intermediul Actoriei, Dramaturgiei, Sociologiei, Scenografiei și Creației Multimedia. Astfel, participanții vor învăța să își exploreze patrimoniul local și național, își vor dezvolta capacitățile de comunicare și creativitate, vor învăța tehnici de storytelling fotografic și videografic, vor învăța să creeze elemente de design și scenografie, experimentând astfel un set complex de instrumente și tehnici care le vor fi utile în orice domeniu professional vor alege în viitor.

Tinerii vor fi ghidați în acest demers de către Regizorul & Sociologul, Ionuț Pițurescu, împreună cu alți tutori invitați. Ionuț Pițurescu a studiat regie de teatru la UNATC, la clasa renumitului profesor Valeriu Moisescu, este Regizor de Teatru și Film, Scenarist și Doctor în Sociologie cu experiență de 15+ ani în dezvoltarea de metode creative inovative, recunoscute de unele din cele mai prestigioase foruri internaționale precum Cannes Film Festival, Berlinale Film Talents, American Experimental Art Festival, Karlovy Vary Talents of the East, Hong Kong Asia Film Forum, etc.

Valoarea muncii sale este dovedită la cel mai înalt nivel prin selectarea de două ori în adrul Cannes Film Festival –în cadrul secțiunii Cinefondation cu proiectul Frontiere despre războiul din Burma, considerat unul dintre cele mai bune proiecte la nivel mondial, precum și în cadrul secțiunii Quinzaine des Realisateurs, al cărei premiu l-a și câștigat cu filmul Căutare.

Echipa de producție a trupei de teatru are o vastă experiență în domeniul activităților educaționale, cu numeroși beneficiari din peste 20 de țări, inclusiv din Câmpulung. În cadrul proiectelor auto-finanțate de echipa de producție, începând cu anul2014, tinerii câmpulungeni au beneficiat de sprijin în dezvoltarea lor socio-profesională și au colaborat cu profesioniști la nivel local, național și international, participând în programe educaționale dedicate valorilor și comunității câmpulungene, precum: Școala de Creativitate Multimedia 2015, Festivalul de Film și Dezvoltare Socială 2015; Academia de Creativitate Socială 2016; Academia Internațională de Film Cineimpact 2014-2018;  Clubul de Teatru si Film 2019-2021.

Pentru a le oferi cât mai multor liceeni oportunitatea de a participa la acest program educational unic în peisajul ofertelor de dezvoltare profesională din Câmpulung, înscrierile vor fi deschise pe tot parcursul anului, doritorii putând să contacteze echipa organizatoare la numărul de telefon  0720.002.903.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie