18 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

Lista cu beneficiarii. Alocații lunare de peste 180 de lei de la Stat

Alte Știri

Lista cu beneficiarii. Alocații lunare de peste 180 de lei de la Stat. Conform legii, alocația pentru susținerea familiei este o formă de sprijin destinată familiilor din România. Inclusiv celor monoparentale, care au venituri reduse și dețin în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.

Pe de altă parte, vești bune pentru mai bine de 130.000 de români, care beneficiază de alocații pentru susținerea familiei. Recent s-a aflat cine poate beneficia în 2023 de ajutorul care s-a majorat începând cu luna martie.

Lista cu beneficiarii. Alocații lunare de peste 180 de lei de la Stat

Luna trecută, acesta a totalizat suma de aproape 25 de milioane de lei la nivel național.

Ce români primesc ajutoare

Legea 277/2010 este actul normativ ce reglementează acordarea alocației pentru susținerea familiei. Care este de fapt un ajutor financiar de la stat destinat familiilor cu venituri reduse. Cei care au în îngrijire unul sau mai mulți copii.

Practic, de această alocație pot beneficia atât familiile formate din soț, soție și copiii aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună. Cât și cele formate din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia și care locuiesc împreună cu aceasta (familii monoparentale).

Mai mult, se consideră familie și bărbatul și femeia necăsătoriți, cu copiii lor și ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc și gospodăresc împreună. Dacă aceasta se consemnează într-o anchetă socială.

Alocația pentru susținerea familiei se acordă în funcție de cât de mare este venitul net mediu lunar pe membru de familie. Iar valoarea ei lunară este stabilită în funcție de ISR.

Dat fiind faptul că, de la 1 martie, valoarea ISR s-a majorat de la 525,5 lei, cât a fost până acum, la 598 de lei, și valoarea alocațiilor pentru familie s-a majorat începând cu această lună.

Ultimele Știri

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare. S-a modificat și configurația minimă...

Alte știri din aceeași categorie